IMG 8003Ook KFC Flandria moet het onderspit delven tegen leider.

Het gaat KSK Weelde voor de wind sinds de aanvang van het nieuwe voetbalseizoen. Twee weken geleden al pakte blauw/wit de eerste periodetitel in derde provinciale A nadat het in Oosthoven ging winnen met 3-5 en zo het maximum van de punten behield. Afgelopen zondag moest de leider naar buur KFC Flandria dat er een alles dan behalve denderende start heeft opzitten en ook reeds trainer Romain Van Den Bergh verving voor interim-coach Jef Van Breda. Desondanks stonden die van Ravels er op gebrand om Weelde de eerste punten afhandig te maken. Mooie ingrediënten om er een stevige derby van te maken !

De supporters waren alvast duidelijk voorbereid. Nog voor er één balletje getrapt werd kon Ravelse voorzitter Frans Van Breda op jacht gaan naar blauw-witte konijnen die werden losgelaten door enkele bezoekende fans. De Weelde-aanhang had trouwens voor nog meer ludieke taferelen gezorgd. Zo plantte men ondermeer een in de clubkleuren versierde kerstboom in de middencirkel en hingen er rondom het veld tal van spandoeken om de boel nog meer op te jutten. Toeters en een heuse geluidsinstallatie vervolledigden hun plan om de gastheren warm te onthalen.

IMG 7985Weelde kon aantreden in zijn sterkste opstelling, bij Flandria misten ze Dries De Witte, Schurmann en De Bruyn.

Met enige vertraging, het laatste konijn bleek niet zo tam te zijn als die anderen, floot scheidsrechter Glenn Janssens de wedstrijd op gang. En die match kon niet beter beginnen voor KSK Weelde toen thuisgoalie Porto Carrero zich in de 4de minuut al verkeek op een voorzet/schot van Martijn Van Breda, 0-1. Bij deze actie blesseerde de doelman zich aan het hoofd en moest hij al meteen vervangen worden door Bosmans.

Een aangeslagen thuisploeg bleek dan al een vogel voor de kat, Weelde walste de tegenstander immers plat en scoorde nog twee keer binnen de eerste twintig minuten. Arne Van de Pol zette de netten bol in de 12de minuut en in minuut 19 scoorde de aalvlugge Dirk Harezlak de 0-3. De buit was verdeeld, zo moet iedereen gedacht hebben.

Weelde liet zich echter wat in slaap wiegen door het matige vertoon van Flandria en bij een tegenprik in de 40ste minuut wist Van Engelen er 1-3 van te maken. De thuisploeg herademde en de verdedigende bezoekers verloren even de pedalen. Er werd slordig uitverdedigd, de concentratie leek wat weg en nog geen twee minuten later devieerde Vince Van Raak de bal na een voorzet van rechts in eigen doel, 2-3.

IMG 8004We hadden terug een wedstrijd, vooral omdat Weelde zijn eigen spel niet meer speelde. Toch kon de leider nog eens juichen voor de pauze. Een vrije trap net buiten de zestien werd mooi op de rand van de kleine rechthoek gedropt en bij het duel tussen Weelde-aanvoerder Stijn Laurijssen en Sander De Witte kopte laatstgenoemde voorbij zijn eigen keeper. 2-4 Was meteen de ruststand na een niet onaardige eerste helft.   Na de koffie zagen we een heel ander Flandria, vooral gemotiveerder, agressiever en met veel inzet. Toch bleek het, ondanks de inbreng van veel scoorder Robin Hakkens (voor verdediger Plocki)  niet voldoende kwaliteit in huis te hebben om de leider echt te verontrusten. Weelde-trainer Buylinckx had bij de rust zijn team ook bijgestuurd door Brent Bax te nog vervangen door aanvaller Davy Wagemans. De bezoekers lieten geel/zwart wel komen, maar met hun sterke middenveld en degelijke organisatie hield het moeiteloos stand.  Zo werd de tweede helft eigenlijk een maat voor niks.  Goals vielen er niet meer, hoewel ondermeer Harezlak nog enkele mooie kansen liet liggen en Wagemans de paal trof bij een vrije trap.

De bezoekende supporters waren duidelijk tevreden met de uitslag, zongen in grote getalen en plantte nog een clubvlag op de middenstip.

En zo behoud KSK Weelde het maximum van de punten ook na speeldag 10. Slechts drie ploegen in heel Vlaanderen kunnen dat nog zeggen, want naast Weelde verloren ook het Brabantse Rixensartoise en het Westvlaamse Zwevezele nog geen enkel punt.

Weelde heeft met zijn 30 op 30 nu tien punten meer dan de nummer twee Vrij Arendonk, de club die vorige week in Weelde nog de boot inging. Met een doelpuntensaldo van 37 voor en 11 tegen zijn dat indrukwekkende cijfers.  Flandria blijft in de onderste regionen bengelen met amper 9 punten. Het staat nu op de 13de plaats en heeft enkel Oud-Turhout, Wildert en Nieuwmoer achter zich.

Flandria speelt volgende week op het veld van hekkensluiter Wildert, KSK Weelde gaat op bezoek bij Horendonk dat 12de staat.

Fotoreeks 1 : Flandria - Weelde PdR

Fotoreeks 2 : Andre Vermeeren

In de kantlijn van deze wedstrijd kunnen we nog even meegeven dat FC Poppel in tweede provinciale B zijn thuismatch tegen Zoersel verloor met 2-4. Weerman en Verschueren scoorden voor Poppel. Hierdoor blijft ook onze meest noordelijke club ergens onderaan hangen in de stand. Het staat 13de met 9 punten, enkel Gooreind, Loenhout en Lentezon doen minder goed. De volgende match van Poppel is op het veld van Loenhout.