garbage run4 9

Gisteren begonnen Joris en John aan de vierde etappe van de Garbage Run, die hen van Slovenië naar Kroatië bracht, en uiteindelijk tot in Slowakije.

Ondanks het wisselvallige weer beleefden ze een dag vol avontuur en ontspanning.

Belgisch weer.

Na een nacht vol regen vertrokken Joris en John in alle vroegte vanuit Slovenië. Al snel vonden ze hun weg naar de snelweg richting Ptju. Onderweg werd hun rit even onderbroken toen de luchtslang van hun 'Turkse fluit' het begaf. Dit onverwachte voorval werd met de nodige humor opgelost en dankzij de beats van Radio Willy in de luidsprekers konden ze snel weer verder.

garbage run4 3

Goedkoop tanken, altijd doen...

Met een kleine 100 kilometer achter de rug, verlieten ze de bergen en reden een licht heuvelend landschap binnen. De grens met Kroatië werd vlot overgestoken, waar ze meteen van de gelegenheid gebruik maakten om te tanken aan een schappelijke prijs van €1,30 per liter. Hun volgende bestemming: Hongarije.

garbage run4 2garbage run4 5garbage run4 8

garbage run4 7

Balatonmeer nodigt uit.

Eenmaal in Hongarije besloten Joris en John de route een beetje aan te passen om een duik te nemen in het nabijgelegen Balatonmeer. Zwembroeken aan en plons! Na deze verfrissende stop genoten ze van een heerlijke maaltijd voordat ze hun weg vervolgden.

Hun reis bracht hen richting Papa, waar ze opnieuw de oorspronkelijke route oppikten. Met de eindbestemming van de dag in zicht, bereikten ze de grens met Slowakije. Daar stopten ze nog even voor boodschappen zodat ze hun voorraden weer konden aanvullen.

garbage run4 4

Alweer een half duizend kilometer op de teller.

De dag eindigde in de buurt van Bratislava, waar ze hun tent opsloegen voor de nacht. Met bijna 500 kilometer op de teller en een wisselend weer van zon en regen, bereidden ze zich voor op de laatste dag van de rally, die hen uiteindelijk naar Polen zal brengen.

Nu genieten ze van een droog moment om hun tent op te laten drogen, terwijl er een biefstuk in de pan ligt te sissen. "Groeten uit Slowakije!" sturen John en Joris, samen met een oproep om van de foto's van hun avonturen te genieten.

Zo sluiten Joris en John weer een memorabele dag van de Garbage Run af, klaar voor wat de laatste etappe hen zal brengen.

garbage run4 1

garbage run4 6

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren