Flyer Antwerpen Banjul

Helping Hands vzw, de organisatie achter de Antwerpen Banjul Challenge maakte onlangs de opbrengsten bekend van de in oktober verreden Challenge.

De spectaculaire 7200 lange Antwerpen Banjul Challenge is getart in om humanitaire projecten in Gambia te steunen.

Simpele formule werkt nog altijd.

De formule om met een auto of motor naar Gambia te rijden en deze bij aankomst openbaar te verkopen waarbij de opbrengsten naar een door de deelnemers zelf gekozen project gaat is nog altijd succesvol. Na de door Corona afgelaste editie van 2020 en 2021 kon de groep op 1 oktober weer van start gaan.

Flyer Antwerpen Banjul Voorkant

25 maart informatieavond voor potentiële deelnemers

pdfUitnodiging_informatieavond_voor_potentiële_deelnemers2023.pdf

De totale veilingopbrengst van de voertuigen van vorige editie bedroeg 80.280,- Euro. Dit bedrag is bruto omdat er nog 15 % veilingkosten afgetrokken moet worden. Er waren in totaal 53 deelnemers met 25 auto’s en 4 motoren. De groep vertrok vanuit de nieuwe vestiging van de Buga Auto-Service aan de Venhof 1a in Wijnegem (Antwerpen).   Voor deze gelegenheid was de showroom ontruimd om de deelnemers te ontvangen met een ontbijtje van Buga alvorens ze vertrokken voor de 23e editie van de Challenge.

De reis....

Team Vegs & Meat (2419) kwamen op 80 km. voor Madrid tot stilstand toen de motor van de Landrover Discovery zodanige gebreken kreeg dat deze totaal vervangen moest worden. Dit lukte wonderwel binnen twee dagen zodat ze later weer bij de groep aan konden sluiten.

De Hyundai van team Kans voor Gambia on the road (2415) viel stil nabij Toledo in Spanje, en moest achtergelaten worden. Gelukkig konden ze de reis vervolgen doordat ze bij andere teams in konden stappen en meeliften.

Ook de Hyundai van team Hein (2427) kreeg in Zagora Marokko hardnekkige motorstoring waarbij reparatie op korte termijn niet mogelijk was. Deze auto moest achtergelaten worden en de teamleden vonden ook een plaatsje in de auto bij andere teams en konden zo hun reis vervolgen.

En of dit nog niet genoeg was gaf de Landrover van team Bilmal (2424) er de brui aan in het Marokkaanse Dakhla. Ook dit team kon plaatsnemen in de auto bij een gastvrij team. Zo ontstond er onderweg een wisselwerking van passagiers bij de deelnemers om de lifters comfortabel mee te laten reizen. De saamhorigheid binnen de groep was geweldig te noemen. Twee deelnemers moesten de groep voortijdig verlaten wegens familiale omstandigheden.

Verder verliep de reis zonder al te veel problemen en kwamen ze 20 dagen na vertrek aan bij de Arch in Banjul. Na lang wachten bij de ferry om de Gambia River over te steken omdat er twee auto’s net niet bij pasten op de ferry, moest er een shift gewacht worden om als complete groep te finishen. Hier wachtte de groep een groots onthaal door de ingevlogen familieleden vrienden en aanwezige pers.

Drukbezochte veiling

De zondag na aankomst werden de voertuigen openbaar verkocht op een veiling bij het Independent voetbalstadion in Bakau. Op deze drukbezochte veiling werden uitzonderlijke grote  bedragen geboden voor de Challenge voertuigen. Een opsteker voor de projecten waarvoor gereden werd.

De St.Johnschool voor doven in Kanfing ontving de rechtstreekse donatie van twee Mercedes personenbussen voor het vervoer van de leerlingen. De vier teamleden van St. Johnschool team 1&2 werden door de leerlingen feestelijk onthaald bij de overdracht van de twee schoolbussen.

De Kololi Woonvoorziening voor gehandicapten, kreeg de Ssang Yong Rexton van Team Second Home (2408) om in te zetten als servicewagen voor het tehuis. De Peugeot van team Moonzorgt (2429) bracht 3103 euro op voor dit project. De motor van team Kalidoe 2 (2409 )bracht 1215,- euro op. De motor van team Kalidoe 3 (2410) bracht maar liefst 2155,- euro in het laatje en de motor van Kalidoe 4 (2411) was goed voor 950 euro en de motor van Kalidoe 5 (2412) leverde 948 Euro op voor dit project.

In het dorp Nema komt de aanschaf van een rijstmaalmachine dichterbij door de verkoop van de Renault van Team Twingo 2.0 (2428) Deze bracht 2205,- Euro op.

De bouw van een Kraamcenter in Brufut krijgt een boost door de verkoop van de Mercedes van Team De Avonturiers (2425) van hun Mercedes. Deze bracht 6655,- Euro op. De Nissan van Team Brassers 2 Banjul (2421) bracht 4775,- Euro op.De Mercedes van Team De Erpse Vissertjes (2418) bracht 4396,- Euro op. De Mercedes van Team T&J voor BHC (2407) bracht 4655,-Euro op. En de Ssang Yong van Team The Old& Young (2403) bracht 3275,- Euro op voor dit project. De Hyundai van team Doekoes voor Gambia (2406) was goed voor 4345,- Euro. Dit team heeft ook op diverse plaatsen in Gambia bruikbare spullen afgeleverd om hulpbehoevenden te helpen.        

In Pirang kan men beginnen met de waterput dank zij de opbrengst van de Ssang Young van Team Boskanter 3 (2413) die 3448,- Euro opbracht voor dit doel. En de Ssang Yong van Team Boskanter 1 bracht 4482,- Euro op. Team Vegs & Meat zorgde voor een bijdrage van 3155,- Euro uit de verkoop van hun inmiddels goed lopende Landrover. Hiermee kan ook de bouw van een school in Pirang gesteund worden.

De bouw van een Basisschool in Farato komt weer een stapje dichterbij door de verkoop van de Hyundai van Team Kans voor Gambia 1(2414) die bracht 4482,-Euro op. De Volkswagen van Team No Stress (2402) bracht 2327,- Euro op voor dit project. De Mercedes van Team Zwagers voor Gambia (2423) bracht 5344,- Euro op voor dit project. Beide Teams Kans voor Gambia on the Road hebben een tiental sets voetbalkleding en 20 voetballen van de plaatselijke voetbalclub Wittenhorst gekregen en in Gambia uitgedeeld                            De Teams St. Johnschool 1&2 (2429 &2430) doneerden twee laptops aan het schoolbestuur in Farato. De dochter van een deelnemer, Mej. Flobbe heeft met een statiegeld actie 1012,- Euro ingezameld voor dit project.        

Een 86 jarige mevrouw die anoniem wenst te blijven maakte kinderkleding voor de kinderen van deze school is hier ook bezorgd. De teamleden van team Kans voor Gambia on the road 2 (2415) doneerden de uitgespaarde brandstofkosten 255,- Euro aan dit project omdat hun auto in panne viel.

De Medische Post in Jambour werd verrast door de opbrengst van de Hyundai van team The Matching T-Shirts (2404)voor 6379,- Euro.

De bouw van een Nursery & Basisschool in Japineh ontvangt 4396,- Euro steun uit de verkoop van de Ssang Yong van Team Boskanter 2 (2417).

De Vrouwentuin in Nigi Village ontvangt 3450,-Euro steun uit de verkoop van de Landrover van Team Onda Blu (2422) De Landrover van Team RoCo (2428) bracht 3795,- Euro op voor de aanleg van de Vrouwentuin.

Het Departement voor Community Development, de samenwerkingspartner ontving de Nissan X Trail terreinwagen van team Maarten & Cor. Voor de aankoop van de Nissan kon Helping Hands vzw rekenen op steun van de gemeente Ravels op advies van de GROS. De Nissan zal de versleten Opel Frontera gaan vervangen die de projectmanager in 2017 ontving voor het bezoeken van de projecten in Gambia.

Nieuwsbrief 24

Alle projecten en ontwikkelingen kunnen wordenopgevolgd via de nieuwsbreif van de Antwerp-Banjul Challenge, hieronder kan u de nieuwste nieuwsbrief nalezen.

pdfNieuwsbrief_24.pdf

Project:

(https://www.antwerpenbanjul.com/projecten/departement-of-community-development)

De projectmanmager die werkt voor het Departement van plattelandsontwikkeling in Gambia(DCD) is ook verantwoordelijk voor de inrichting van de veiling van de voertuigen na aankomst in Gambia. En dragen zorg voor het toezicht op de besteding van de veilingopbrengsten door de projecten. Met de doorbetaling van de veilingopbrengsten van deze Challenge is 50 % betaald aan de projecten in Nigi Village, Jambour, Nema en Pirang. De tweede deel wordt betaald na realisering van de helft van het project. Zodoende wordt de voortgang van de projecten aangestuurd.

Challenge 2023

Intussen zijn de voorbereidingen voor een nieuwe Challenge begonnen die op 7 oktober dit jaar van start gaat. Helping Hands vzw heeft de Mercedes ambulance die dienst heeft gedaan bij Rode Kruis Ravels in Poppel aan kunnen kopen voor een project in Gambia. Die zal op 7 oktober met de nieuwe groep vertrekken naar zijn nieuwe bestemming in Gambia.

Sleuteloverdracht ambulance banjul

Informatieavond

Op zaterdagavond 25 maart om 20 uur is een informatieavond ingericht voor belangstellenden die overwegen ook eens een dergelijke avontuurlijke rit mee te maken als deelnemer.

De Wilders Ontmoetingscentrum

Cultuur- of ontmoetingscentrum

de Wilders 41, 2382 Poppel (Ravels) Belgie

 # Wij geven u hier algemene informatie over deelname aan de Antwerpen Banjul Challenge.

# Informatie over de teampresentatie die gehouden wordt in het weekeinde van zaterdag 2 september 2023. Deze presentatie wordt gehouden voor de teams die  zaterdag 7 oktober van start gaan met de Challenge. (Noteer deze data alvast in uw agenda)

 # Er wordt een videofilm vertoond  van een eerder verreden Challenge.                        

# Toelichting op de projectenlijst.                                

# Vragenronde vorige deelnemers.  

We hopen u op deze avond te ontmoeten om een antwoord te geven op uw 1001 vragen ter voorbereiding op deze avontuurlijke tocht voor projecten in Gambia.

Zie ook de. website: www.antwerpenbanjul.com

CdB

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren