Tom Van Loon, oud GP motorcrossrijder was dit weekend actief op de Vets Motocross of Nations in Farleigh Castle. Deeluitmakend van het Belgische Team, zette de Weeldenaar de 20e tijd neer in de kwalificaties . De snelste tijd kwam op naam van Werner Dewit voor Glen Philips en Johan Boonen.

Reeks 1: Het was oudgediende Werner Dewit die als eerste de bende op sleeptouw nam, maar hij zou in de eerste ronde al wegzakken buiten de top-30 na een fout. Glen Philips kreeg zo de leiding in handen, maar het was Jon Dowd die de eerste plaats veroverde in de 3e ronde. Hij kon een kloof slaan op Coppins die na een mindere start iets voorbij halfweh op P2 kwam postvatten. Samen met Bayle en Boonen bikkelde hij voor de plaatsen 2,3 en 4, al was het toch Coppins die na reekswinnaar Dowd de tweede plaats kon behouden. Bayle werd derde voor de beste Belg Johan Boonen. Ook Tom Van Loon stond zijn mannetje in de eerste reeks.

Hij startte als 10e, pikte aan bij Mark Eastwood en kon mooi oprukken naar de 8e plaats. Hij zakte nog naar de 9e plaats nadat Mercer hem passeerde, maar de 8e plaats was even snel weer in zijn handen doordat hij Jacky Vimond kon passeren. Aan de finish werd Tom als 8e afgevlagd als tweede Belg en zo hield hij Gordon Crockard net achter zich.

Reeks 2: Jean Michael Bayle naam de beste start voor Doug Dubach en Jon Dowd. Dowd nam meteen de leiding over en stond die niet meer af. Het was Joshua Coppins die na een duel met Philips en Bayle uiteindelijk de tweede plaats kon afdwingen aan de finish. Achter Dowd finishte hij dus als tweede voor Bayle en Wheeler. Tom Van Loon had al wat adem verspeeld in de eerste reeks en reed tot 2 ronden voor het einde op de 15e plaats. Jacky Vimond moest er echter nog aan geloven in de slotrondes en zo werd Tom 1 4e.

Beelden zijn er nog niet van de MXDN voor Vets maar de teaser was in elk geval al aanterkkelijk voor de liefhebbers.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren