weelde motorcross200119xx 

Het is pruimentijd om nieuws te vergaren en dat doet ons teruggrijpen naar het verleden.

Dit keer vonden we op de zolder van Karl Verstraelen, tegenwoordig wonende in het verre Limburg een oude Super-8 opname die hij heeft laten digitaliseren om te delen met de liefhebbers van het genre.

Voorbereidingen.

In het begin van de film zijn de organisatoren druk bezig met de organisatie, enkele dagen voor de grote dag... 20 januari van het jaar ???

We zien ondermeer een jonge Sylvain Geboers samen met het bestuur van AMC Weelde enkele moeilijke punten bekijken die nog moesten worden aangepakt. Corneel Verstraelen en Jerome Vermeulen zijn duidelijk onder de indruk van het werk van de parcoursbouwers.

’t Is CROSS !!

De eerste caravans verschijnen zaterdagmiddag langs de omloop van het stort van Weelde. De internationale vedetten komen ook afgezakt naar Weelde, in die tijd een bekende crossgemeente voor de kenners.
Heiki Mikkola de gebaarde Fin was één van de publiekstrekkers, maar ook de eerste internationale MX-ster in wording Roger Decoster staat samen met Sylvain Geboers aan de start. Samen met de Nederlandse zandspecialisten Pierre Kaersmaekers en Franske Sigmans wilden ze het opnemen tegen de lokale piloten uit Weelde en omstreken, en die konden toen ook een aardig stukje in het zand rijden.

We laten het veder aan de verbeelding van de kijkers over om  de oude crossers te herkennen die met hun ronkende bolides over het oude stort razen. Vergeet hen niet te taggen in de sociale media. Dan kunnen ze zichzelf ook nog eens terug zien in hun gloriejaren.

Veel plezier, en dank aan de Karl 😊


Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren