Ravels en omstreken zijn al sinds kindsbeen af een bakermat van motorsporttalent. Eind jaren zestig, begin zeventig werden op de Hoogeindse Bergen van Weelde en de Blauwe Kei in Ravels brommercrossen en ook al crossen voor zware motoren gehouden. Dit heeft altijd geleid tot een talentenpoel in onze gemeente, van de Van Loons over de Van Vugtjes en Steven Van Dun komen we nu uit bij een zijspanduo dat van zich laat spreken .... op Nederlandse bodem weliswaar.

Het team bestaan uit Koert Coeckelbergs en Peter Melis beide zijn uit Weelde/Ravels en zijn zelfstandigen in de bouwsector. Momenteel leiden ze het MON Kampioenschap in de klasse Nationalen met een voorsprong van 90 punten, ze wonnen 14 reeksen van de reeds 22 gereden en rijden op een VMC-KTM LC 4 machine.

Op dit moment zijn ze de te kloppen mannen in het kampioenschap, zoals de zaken er nu voor staat worden ze dit jaar kampioen in het Open Nederlands Kampioenschap zijspancross. Enkel de andere Belgen Guy Adriaenssen en enkele jaren later de zoon Ben Adriaenssen uit Oostmalle werden in het verleden Nederlands kampioen in MON, dit is reeds 5 jaar geleden. Koert en Peter kunnen dus de derde Belgen worden die hoge ogen gaan gooien in het Nederlands kampioenschap. Met nog 6 proeven van telkens 2 reeksen voor de boeg hebben beiden heren alles onder controle om het te halen.

  1. de laatste NK wedstrijd willen de piloot en zijn bakkenist een bus inleggen naar het Nederlandse Meijel waar ze de kampioenschap titel zouden kunnen behalen, deze bus zal gratis zijn voor de mensen uit Weelde/Ravels die als supporters meegaan. Nadien zal de behaalde titel ter plaatse gevierd worden in de feesttent, de bus zorgt ervoor dat iedereen weer veilig thuis geraakt. Na het behalen van de titel zal een waar triomffeest georganiseerd worden door Koert en Peter bij Cafe Meuris gelegen aan de grote baan nr 2 te Ravels, de datum zal later nog bekend gemaakt worden.

Eerstvolgende afspraak voor Koert en Peter : 02/09 NL Bergharen (NL). We houden het duo vanaf nu in de gaten en zullen wekelijks hun titelrush blijven volgen. Als u de heren van dichtbij wil volgen kan dat ook via : http://www.coeckelbergs-koert.be/

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren