Vorige zondag nam het Ravelse zijspanteam deel aan de eerste MON wedstrijd van het jaar, deze werd gereden in Overloon (NL).
Nadat Koert en Peter kampioen reden vorig jaar diende ze nu in de klasse zijspan Inters te rijden, dat het hier aanpassen zou worden was vooraf al zeker.
Maar de perikelen met het nieuwe zijspan zijn nog niet van de baan, zodoende moest met het frame van vorig jaar gestart worden.
Onze Mecano Peter Verheyen doet er alles top te krijgen, kort na Pasen zouden we het resultaat krijgen te zien.

Voor de wedstrijd werd alles netjes in orde gebracht, maar Peter Melis voelde zich wat ziekjes maar besloot toch zijn beste beentje voor te zetten. In de eerste reeks werd matig gestart, rond een 12de plaats werd vertrokken om dan gestaag op te rukken naar voren.
Reeds in de eerste doortocht noteerde ze een 4 de plaats, echter niet voor lang want een hapering was voldoende om terug geslagen te worden naar een achtste plaas.
Koert en Peter reden op karakter terug de top 5 binnen, zo sloten ze de reeks bij de Inters met een knappe 4de plaats af.
Na de reeks was duidelijk dat met zich wat ziek te voelen onze bakkenist Peter Melis tot het uiterste moest gaan, karakter heeft hij dat staat vast.
Na wat bekomen te zijn voelde Peter zich toch niet te best en besloot om zijn plaats af te staan, op deze manier rijden zou niet goed zijn voor zijn gezondheid.
Toch besloot Koert dan om Nick Maas de kans te geven om met hem de tweede reeks te betwisten, voor Nick was tijdens de training met zijn team snel afgelopen na motorproblemen. Nick stemde in om bij Koert plaats te nemen en het beste ervan te maken.

De start namen ze goed om al snel als 6de hun rondjes te maken, het leek hun vrij goed te gaan tot halfweg het tempo iets gedrukt werd. Zo zakte ze enkele plaatsjes af maar in de laatste ronden konden ze toch langs een heuse opstropping komen en zo weer wat plaatsjes goed maken.
In deze reeks eindigden ze al 5de in hun reeks, dik content zo hoorde we beide achter af.
Algemeen was ook de vijfde plaats weggelegd bij de Inter klasse, dit is tevens ook de stand van het NK na één wedstrijd.
Alles te volgen via http://www.coeckelbergs-koert.be/?page_id=9

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren