IMG 08482CV_V.G.S. Racing Team

Vorige zondag stond Kris Van Hees aan de start voor zijn eerste 24H voor 2CV in Francorchamps. Hij maakte deel uit van een team dat al vele watertjes heeft doorzwommen in deze 24H voor 2CV en liet dan ook voor deze eerste keer het Pitteam onder leiding van Filip Van Gool en Koen Sterckx. Deze twee echte grease cowboys hebben de motor volledig zelf ontworpen en laten maken in Amerika ( een volledig persbericht volgt nog ivm de ontwikkeling van onze motor)

In zo'n 24 H race zijn er meerder piloten beschikbaar om de tijd vol te maken, piloten van dienst waren Minne Christophe, Minne Philippe, Vissers Guido en Kris Van Hees. De gebroeders Minne zijn de vorige eigenaars van de wagen en Kris had hen gevraagd omdat zij toch een brok meer ervaring hebben dan zij die als groentjes aan de start kwamen.

Wat verder volgt is het relaas van Kris vanuit de cockpit ....

We zijn vertrokken om de wedstrijd uit te rijden. Tijdens kwalificatie ronden moesten we ondervinden dat we te traag de helling opreden, snelle oplossing een andere versnellingsbak van Beerse laten komen ( een kortere )

Vrijdagavond no stress, eerst rustig wat hapjes in frituurvet, een paar pintjes en dan actie om de versnellingsbak te vervangen.... alles op ons gemak gedaan, veel gelachen en een 2 uurtjes later lag hij er terug in.

Zaterdagmorgen om 9u: Na de warm-up moesten we vaststellen dat het niet veel had uitgehaald maar de motor was perfect ( tot nu toe).

Zaterdag om 16u30 start Guido, natuurlijk stijf van de zenuwen, als de groene lamp aangaat is het een chaotische start, wagen links en rechts die voorbij steken, zo'n stilstaande start voor den eerste keer, niet simpel....

Elke twee uur wordt er een pilotenwissel uitgevoerd, dit verloopt perfect. Er worden rondetijden gereden van 3.53 . Gedurende de nacht alles blijft werken als klokwerk, de pitcrew heeft niets te doen en lijdt veel kou geleden s 'nachts.

Stuurfouten, Guido vliegt uit de dubbele links en komt er met de schrik vanaf, ik beland zelf in de grintbak en dankzij de baanwachten kan ik terug op het parcours komen.

Wij waren gestart om 16u30, en na de eerste ronde stonden wij rond de 40ste plaats, maar ronde na ronde schoven wij op. Uiteindelijk op de 12e plaats geëindigd algemeen klassement en 3de in onze klasse een onverhoopt succes.

IMG 10892CV_Podiumplaats voor een team die voor de eerste keer start, dit hebben ze daar nog niet veel meegemaakt.  Volgende afspraak is al vastgelegd, als voorbereiding voor de volgnde 24H zal volgende zomer de 6H van Francorchamps worden betwist in mei 2012.

Dit hebben wij te danken aan al onze sponsors, ons volledig team, zeker niet te vergeten de catering die zelf s' nachts in ploegen werkten om de pitcrew van warme dranken (soep, koffie) en frituurhapjes te voorzien.

Ook natuurlijk alle supporters die aanwezig waren, ze vroegen mij dat ik ze had horen schreeuwen maar met zo'n lawaai in de wagen dan ken je waarschijnlijk het antwoord al.

Meer fotos van een echte F1 pitstop vindt u hier (pics: Joris C)

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren