cordbCor de Besser uit Poppel vertrok op 12 maart met zijn karavaan Afrika reizigers voor een alternatieve Dakar rally naar Gambia. Doel was om met een aantal teams de wagens naar Afrika te rijden om deze te schenken aan een goed doel. Cor doet deze trip al vele jaren met fantastische resultaten. De deelnemers krijgen een professioneel omkaderd avontuur in Afrika en tegelijkertijd kunnen ze een goed doel uitkiezen dat ze steunen met donaties en hun voertuig, veelal een schoolbusje, een oude ambulance of een brandweerwagen.

Tot enkele dagen geleden verliep alles vlekkeloos tot er een ongeval gebeurde in de buurt van de grens met Gambia. Of er één van de voertuigen bij was betrokken weten we nog niet, maar de hele rallykaravaan staat vast en wordt gegijseld door een bende Senegalese vrachtwagenchauffeurs die de schuld bij één der deelnemers willen leggen.

Op de afbeelding van hiernaast is duidelijk zichtbaar hoe alle wagens zich hebben teruggetrokken naar een stadje vlakbij de grens en afwachten tot ze terug hun weg kunnen verder zetten.

De Belgische deelnemer Yves Verdyck uit Vlimmeren was zopas op de Belgische TV met een telefonische reportage waar uit zijn stem te horen was dat de zaak in een impasse zat waaruit voorlopig geen uitkomst mogelijk bleek. De Nederlandse ambassade is ondertussen ingeschakeld om te proberen de karavaan terug vlot te krijgen. Wordt vervolgd ....

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren