banjul
Het is ondertussen al even geleden dat de Banjul Challenge op gang werd getrokken in Antwerpen.
Op 4 oktober liet Cor De Bresser ons Vlaamse landje achter zich om met een selecte groep geprepareerde wagens aan de jaarlijkse humanitaire rally te beginnen. Er waren net voor de start werd gegeven nog enkele annuleringen omwille van de ebola dreiging maar ondertussen is de karavaan zonder noemenswaardige problemen in Mauretanië aanbeland.
 

apen banjulEbola dreiging

De karavaan was nog maar enkele dagen onderweg of langs de kant zaten de apen de  wagens als brutaal aan te gapen. Dezelfde apen staan bekend als de dragers en verspreiders van het gevreesde ebola virus zodat ze de deelnemers toch wel even zullen hebben doen schrikken bij deze eerste confrontaties….. afblijven is de boodschap. 
 

 Gespannen sfeertje

We zijn met de groep in Mauretanië aangekomen. In Marokko was een gespannen sfeer waar te nemen. Iedereen klaagde dat de toeristen wegblijven en reserveringen annuleren, overal extra bewaking. In Mauretanië is het al niet anders. Bij de grens werden alle wagens op alcohol doorzocht en alles wat ook maar enigszins in de buurt kwam werd onmiddellijk aangeslagen door de grensposten.  Vanaf de grens kregen we een militaire escorte door 8 leger jeeps met daarop telkens 2 soldaten met geweer in de aanslag en vaste, zware mitrailleur in de laadbak gemonteerd. De autoriteiten willen geen enkel risico nemen dat ons iets overkomt. Ook in de Sahara werden we begeleid door het leger. We verblijven nu in Nouakchott. Morgen trekken we verder naar de grenspost Rosso.  In Senegal zullen we wederom onder zware militaire begeleiding van de autoriteiten de rally verderzetten. 
 

974697 1512508195673222_546442729_nbanjul challengeVaria

Er is verder ook één der deelnemers ziek geworden en moest met het vliegtuig worden gerepatrieerd. Omwille van privacy redenen kunnen we hierop nog niet verder ingaan omdat de familie hiervan not niet op de hoogte is. De motor die de karavaan vergezelt heeft vele lekke banden gereden en moest door de militairen uit de Sahara worden gehaald. Verder moest ook de Renault Espace gesleept worden wegens een lekke brandstofleiding. Zoals te verwachten gaat de rally dus weer zijn normale gewone gang mat al zijn ups en downs  .. typisch Afrikaans.
 

 

IMG 5430IMG 5439IMG 5440IMG 5451

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren