mpap - kop aankondiging

Aanstaande zondag 28 december staat de 9de Mieke Pap-Route en 3de Marathon van het Kempisch Landgoed op het programma. Deze immens populaire, maar zeker ook uitermate knappe wandelhappening waarbij zowel in Weelde als in Poppel kan vertrokken worden biedt ook nu weer een erg brede waaier aan afstanden : 5-7-8-13-18-22-26-30-34-43-50 km. De organisatie is in handen van De Ravelse Wandelaars en brengt de wandelaars langs de mooiste plekjes van Poppel en Goirle(Nl). Afhankelijk van de afstand gekruid met paden langs riviertjes en vennen, langs en door de bossen en heide van Belgische en Nederlandse landgoederen.

Vertrek:

Sporthal Molenslop , straatakkers 1 Weelde.: 7 en 50 km starten alleen in Weelde,

Feestzaal “Mieke Pap”, Dorp 28, Poppel : 5, 8, 26 en 34 km en Sportief Wandelen uitsluitend vanuit Poppel.

De andere afstanden 13-18-22-30-43 km kunnen op beide plaatsen starten.

Vertrekuren : 6h30-15h.

Inschrijving : 1 euro of 1,30 euro(met sticker)

Te Bereiken : snelbus of trein Antwerpen-Turnhout, dan lijnbus 450 Turnhout-Tilburg (elk uur) : stopt vlakbij startplaatsen.

mpap9DETAILS :

Mieke Pap wandeling (wisselbekertocht)
Zondag 28 december 2014:
9de Mieke Pap Route en 3de Marathon van ’t Kempens Landgoed – Weelde/Poppel
De Ravelse Wandelaars

De Mieke Pap Route kan ook dit jaar, mits de weergoden ons gunstig gezind zijn, de deelnemers een rasechte natuurwandeling aanbieden, die, naarmate de gekozen afstand langer wordt, meer uitgesproken zal zijn. Zoals de vorige jaren zijn er zowel vanuit startplaats Weelde als Poppel keuzemogelijkheden uit diverse afstanden.Wel belangrijk te noteren voor de langere afstanden : voor de Marathon van ’t Kempens Landgoed (43 km) kan zowel in Weelde als Poppel vertrokken worden. Fanatiekers kunnen zelfs opteren voor een afstand van 50 km , maar dit alleen vanuit Weelde (staat niet vermeld in de Marching). Sportief Wandelen daarentegen is alleen mogelijk bij vertrek vanuit Poppel.

Zij die gekozen hebben voor startplaats Weelde gaan bij de korte afstand (8 km), na het verlaten van het centrum, via voornamelijk veldwegen en een strookje bos naar de rustpost bij het vernieuwde Hegse Stalleke. Zij die opteerden voor de langere afstanden krijgen een extraatje voorgeschoteld door privaat domein de Schrieken. Afhankelijk van de afstand zet je verder koers naar de vernoemde rustpost of trek je via veldwegen naar Mieke Pap (Poppel)

Vanuit deze tweede startplaats zijn er ook weer diverse mogelijkheden. Je kan de korte lussen (5 of 9 km) nemen welke je langs het riviertje de Aa, een kronkelpad door de bossen van Molenheide en via ruilverkavelingswegen langs de bossen van Overbroek terug bij Mieke Pap doen aanlanden. De langere afstanden, ook deze vanuit Weelde, splitsen onderweg op en brengen je langs en door de bossen van Tulderheyde bij de plaatselijke camping (café Vijverzicht) als rustpost. Van hieruit keer je vervolgens terug naar Mieke Pap, grotendeels over het parkoers van de korte afstanden.

IMG 0789-800Uitzondering wordt gemaakt voor de afstanden 26,34,42 en 50 km. Zij mogen na een eerste strookje Aa daar een vervolg aan breien langs een avontuurlijk, kronkelend rivierpaadje dat bijna uitsluitend op deze route gebruikt wordt. Het is de aanzet voor een waar wandelparadijs waarin ze terechtkomen. Het wordt een festival van bos- en rivierpaadjes, vennen, heide, met zelfs een vleugje humor om het geheel af te ronden.

Vooreerst loopt de route verder over een pas aangelegd wandelpad door een in ere herstelde stuifduin in de bossen van Molenheide. Via de gekende Roovert-kapel gaat het naar de oever van de flink meanderende Roovertse Leij, die je nu geruime tijd mag meevolgen, midden een oase van rododendrons, zelfs tot na de rustpost. Die bereik je langs een prachtige dreef en noemt de Nieuwe Hoef, een uit 1641 daterende en volledig gerestaureerde tiendhoeve. De verste afstanden maken nu een totaal nieuwe lus door het bosrijke landgoed Gorp en Roovert, waarbij je ook twee grote vennen zal aandoen, eerst het Bankven, vervolgens het Haneven. Terugkeren doe je opnieuw langs de schitterende Roovertse Leij.

Het bijna volledig onverharde parkoers zet zich verder door de bossen van de Rovertsche Bunt om dan in het volgende landgoed, Nieuwkerk, te belanden. Een mooie dreef zet je weer af op Belgisch grondgebied, het gehucht Aarle, waar je een eerste keer pauzeert in een nieuwe particuliere rustpost bij Aarle IJs. Van hieruit mag je opnieuw een prachtige lus meepikken over de gepast afwisselende smalle en wat bredere bospaden van Het Ooievaarsnest. Die brengen je uiteindelijk bij één van de hoogtepunten van deze tocht, de passage van 2 km door de Regte Heide, één van de grootste overgebleven heidegebieden in Noord-Brabant. Je zal er ook een grafheuvel terugvinden. Na terugkeer kan je verpozen in de compleet behekste(!) Radio Paloma

Het wordt stilaan tijd om de terugkeer aan te vatten. Dat zal echter niet gebeuren zonder de kers op de taart te hebben aangesneden, namelijk de doortocht van privaat domein de Schrieken, met de passage langs een grote vijver, het zicht op het kasteel en door het Patrouillelaantje, met zijn ingekerfde boomstammen. Je bereikt het domein via wat langere veldwegen en bosdoorsteken van Aarle- en Klotkuilheide.

Je pikt hier ook de kortere afstanden weer op. Na het verlaten van de Schrieken heb je degelegenheid nog wat energie op te doen in ’t Hegse Stalleke alvorens de ultieme kloof richting Mieke Pap of ’t Molenslop te overbruggen.

Voor velen onder u is het wellicht de laatste wandeling van het jaar. Wij durven veronder-stellen dat u ervan heeft genoten en wensen u alvast een voorspoedig en gezond wandeljaar
2015 toe !


Openbaar vervoer :
snelbus of trein Antwerpen-Turnhout, dan lijnbus 450 Turnhout-Tilburg (elk uur) :
deze stopt vlakbij de startplaatsen (haltes Gemeentehuis Weelde en Poppel Dorp)
Meer info : Leo Lauwers – 0499/72.25.49

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren