De Ravelse Wandelaars en het 11.11.11-comité

RAW 7297

Het wordt ondertussen al de 14de uitgave van dit wandelevenement.

De opbrengst komt volledig ten goede van de 11.11.11-actie ter bestrijding van de armoede in de wereld en die de Ravelse Wandelaars samen met de leden van het 11.11.11-comité op poten zetten.

Afstanden : 7-8-12-18-20-26-30-36-42 of 46 km met start vanuit GC de Wouwer, Kloosterstraat 4 te Ravels.

afstanden 690x375We knopen weer aan met het gebruikelijke recept dat de deelnemers aan onze wandelingen ondertussen bekend in de oren klinkt : zoveel mogelijk natuur en een ruime keuze aan afstanden. Het resulteert in parkoersen die voor 70% (7 km) tot 85% (46 km) onverhard zijn, dit laatste meteen een nieuw clubrecord.

Het traject van deze tocht omhelst 2 lussen rond de startplaats (al keren de meeste deelnemers niet helemaal terug naar de Wouwer). De eerste lus leid je naar de bosgebieden van het Ravels Kamp en de Ravelse Bergen, de tweede loopt grotendeels door de Ravelse Gewestbossen, met een oppervlakte van niet minder dan 850 ha. In de mate van het mogelijke en ten gepaste tijden worden de bossen afgewisseld met enkele vennen en vijvers. Afhankelijk van de gekozen afstand mag je proeven van één van de twee lussen en voor de langere afstanden van beide.

grafheuvels het HeikeMiezerige PaadjeBlikvangers van de eerste lus zijn in de eerste plaats de bosrijke omgeving,  maar ook de 2 vennetjes aan Paardsdrank, het ronden van de gemeentelijke visvijver het Speeksel, de doortocht van het Ravels Sportpark en de grafheuvels van het Heike. In de tweede lus is het vooral genieten van de talrijke bosslingerpaadjes en bruggetjes van de Bruggeskeswandeling, die je voor een groot gedeelte mag volgen. Die worden op gepaste wijze afgewisseld met passages langs het Kesseven, over het slingerend mountainbikepad aan de overzijde van de baan Ravels-Eel-Arendonk en rond het Zwart Goor-ven. Rustposten om de innerlijke mens te versterken zijn voorzien in hondenschool de Link tijdens de eerste lus en erna in de Chalet, in het Boshuis en bij Talander vzw in Arendonk tijdens de Gewestbos-lus.

Als de weergoden ons gunstig gezind blijken, zijn wij er rotsvast van overtuigd dat je weer intens genoten zal hebben ! Het is tevens een voorsmaakje van de drietraps-raket die we volgend jaar zullen lanceren onder de veelzeggende en ludieke titel ‘ MIEKE PAP GOES…HOLY SHIT!...150 KM !. Alle info hierover en ook over deze Elfenwandeling vind je terug op www.deravelsewandelaars.be

Iedereen alvast van harte welkom !

14de Elfenwandeling

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren