poppelsglorieintklein

In navolging van vele andere wandelclubs bieden de Ravelse Wandelaars nu ook een afgepijlde wandeling aan die volledig coronaproof is en gratis toegankelijk voor alle recreatieve wandelaars.

Het is de bedoeling dat de pijlen blijven hangen van woensdag 23 december tot en met zondag 17 januari 2021.

LET ECHTER OP: op WOENSDAG 30 DECEMBER mag deze tocht NIET AFGELEGD worden vanwege een plaatselijke jacht !

De wandeltocht met afstanden van 9 (8,9) en 13 (13,1) km (deze maakt een extra lusje van 4 km) vertrekt aan café Mieke Pap te Poppel en wordt afgepijld met de gelijknamige geelrode kunststofpijlen. Ingewijden weten ondertussen wat ze mogen verwachten en dat krijgen ze ook : een mooie en afwisselende natuurwandeling door wandelparadijs Poppel met de bossen van Molenheide en Overbroek en riviertje de Aa als blikvangers.

Na de gebruikelijke aanloop wandel je eerst een poosje langs de oever van de Aa om dan via Bremberg een heerlijk slingerpad door de bossen van Molenheide mee te grissen. De terugkeer voor de 9 km vat je bij Overbroek aan, waar je weer de oever van de Aa opzoekt en meteen over een kronkelend pad wandelt, waar tijdens het jaar nauwelijks een levende ziel langs komt, vanwege ontoegankelijk. Maar het ruimen van het riviertje en enige medewerking van onze …. haagschaar brachten hier soelaas. Het pad blijft wel een beetje verraderlijk.

Hierna gaat het verder langs de privaat bossen aan Pannenhoef om dan over een mooie dreef en ruilverkavelingswegen terug bij Mieke Pap aan te landen.

De 13 km maakt bij Overbroek een lusje van 4 km die je langs de plaatselijke bossen en een zandweg in de richting van Tulderheyde stuurt. Maar je verlaat deze zandweg om opnieuw de bossen in te duiken en via een veld- en verkavelingsweg kom je terug bij Overbroek, waar je het parkoers van de 9 km langs de Aa vervoegt tot op het einde.

Indien u problemen merkt bij de afpijling, weet dan mijn (Leo Lauwers) gsm-nummer (0499/72.25.49) op elke pijl vermeld staat.

Plannetje wandelingen

pdfScan_9-13_km.pdf202.71 KB23/12/2020, 10:09

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren