poppels glorie

We veronderstellen dat je er ondertussen aan gewend geraakt bent, maar we kunnen andermaal bevestigen dat moeder natuur in al zijn glorie tot zijn volle recht komt in deze wandeltocht.

Zoals de vorige jaren vormen Tulderheyde en het immense landgoed de Utrecht de hoofdmoot van de dag.

Op weg naar Pannenhoef en zijn  Duiventoren

Vanuit de feestzaal bij Mieke Pap zetten ruilverkavelingswegen je op weg naar Pannenhoef en zijn  Duiventoren. De korte afstand van 5 km zet van hieruit al de terugweg in om dan langs de oever van de Aa en een mogelijke tussenstop bij de Biertuin terug te keren.

Bij de andere afstanden mag je hier voor de eerste maal een lange veldweg volgen tussen asperge- en aardappelvelden, die je uiteindelijk geleiden naar de bossen aan Overbroek. Die doorkruis je om dan via een grasland-doorsteek en een zandweg bij café Vijverzicht van camping Tulderheyde aan te landen voor de eerste tussenpost. De 8 km geraakt niet tot hier en maakt vanuit Overbroek en via het 5km-parkoers de terugkeer naar Mieke Pap.

Vervolgens kan je hier één of twee lussen door het landgoed de Utrecht ondernemen. Als je gekozen hebt voor de 14 km wenkt echter de terugweg door de bossen van Overbroek en verderop het parkoers van de korste afstanden.

Voor de anderen kan het festijn beginnen. Je steekt van wal met een prachtig laantje tussen het ven Papschot en Aalstheide, beide nog gelegen in het landgoed Gorp en Roovert. De overgang naar de Utrecht volgt via een intermezzo van al of niet slingerende smalle en wat bredere bospaden. De afstanden van 19 en 27 km haken al eerder af en beperken deze lus tot een 5-tal km. Het intermezzo zet zich voor de anderen gewoon verder. Je mag onderweg nog een mooi vennetje ronden om uiteindelijk bij de rustpost in taverne ’t Jachthuis te geraken. 

Langere afstanden.

De wandelaars op de langste afstanden van 27 en 30 km krijgen hier nog een extra lus van zowat 8 km voorgeschoteld. Via afwisselende bosdoorsteken met bovenop een prachtig éénmanspaadje door moerassige velden met wilde gagel (alternatief voor hop in bieren) beland je dan bij het prachtige en erotisch getinte ven Broekeling met zijn bijenschans, waar je langs mag laveren. Je bent dan meteen ook op de Andreas Schotel-wandelroute, genoemd naar de kunstenaar wiens aquarellen je verder onderweg zal aantreffen, maar ook enkele kunstwerken gebaseerd op die aquarellen, zoals de prachtige en levensechte boer met paard en ploeg. Afsluiten doe je verder door bosrijk gebied om een tweede keer bij taverne ’t Jachthuis te verpozen.

Je kan hier nog wat ultieme energie opdoen voor de terugkeer naar Mieke Pap. Die verloopt door de bossen van Overbroek om dan het parkoers van de kortere afstanden terug op te nemen. Langs het riviertje de Aa en een laatste terrasje bij de Biertuin op 1 km van de finish mag je uiteindelijk gaan nagenieten bij Mieke Pap. 

En dat je zal genoten hebben, daar zijn wij helemaal van overtuigd ! Het wordt wel onze laatste organisatie op een weekdag. Vanaf 2020 verhuizen we opnieuw en nu definitief naar een zaterdag. 

De Ravelse wandelaars

Afstanden : 5-8-14-19-22-27-30 km

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren