RZM2013 WS_274Over het weer hoeven we al niet meer te zagen, dat was zoals voorspeld op de 12e Stratenloop in Weeldestraat. Gelukkig bleef het nog over en werden de lopers niet onder geregend hoewel de buien dramatisch donker boven hun hoofd hingen.

Er waren enkele kleine aanpassingen moeten gebeuren aan het parcours omdat wegenwerken door het slechte weer niet tijdig waren klaar geraakt, maar de traditionele afstanden werden zo ongeveer gerespecteerd. De lopers konden kiezen voor de afstanden 4.5/9/13.5 km en er waren toch nog wel een kleine 300 lopers present, kinderen meegerekend. Voor de meeste peuters is het een spelletje om mee te lopen, de glunderende gezichtjes soms rood aangelopen van de inspanning. Maar hier en daar ook traantjes om de teleurstelling dat ze niet echt konden  mee strijden om de overwinning. Gelukkig is aan de finish voor iedere sportieve kleuter een zak met verrassingen om de teleurstelling te laten verdwijnen.

RZM2013 WS_241
 RZM2013 WS_242
 RZM2013 WS_078

Wanneer om half acht de groten het startschot kregen was het bang afwachten wanneer de stortbui zou neer plensen, gelukkig kwam het niet zover en moesten enkel de toeschouwers de kou verbijten. In de kortste afstand van 4.5 km moesten lokale talenten Moonen en Segers het afleggen tegen Renders uit Noorderwijk. Wielrenner Dieter Vosters uit Poppel pakte een mooie vijfde plaats voor Benny Bols uit Weelde. Ook bij de meisjes moest Frauke Vercalsteren uit Weelde er jammer genoeg eentje uit Turnhout laten voorgaan in de persoon van Marie Simons.
In de dubbele afstand van 9 km moesten we wachten tot plaats 5 vooraleer we de eerste loper uit de gemeente konden optekenen, Chris Pinet deed 36 min 23 sec over de 9 kilometers en was daarmee Ravels beste loper. Robin Van Dijck was de tweede Weeldeneer die finishte in een tijd van 39:45 op plek 8 en ex-wielrenner Rene Van Gils klopte Jan Schilebeeckx voor de derde plek als Ravelse loper op de 12e stek. Bij de dames moest Hanne Van Gils, dochter van Rene vrede nemen met de 22e plaats als tweede dame achter Christa Maes uit Arendonk die 19e werd als eerste vrouwelijke deelnemer.
In de lange afstand was het vooral uitkijken naar Gino Steemans uit Retie die de laatste jaren telkens goed prestaties leverde en Nick Renders. Tegen Renders was echter geen kruit gewassen, hij liep Gino op ruime achterstand in de 13.5 km en won de 12e Stratenloop van Weeldestraat verdiend. Guido Hendrickx uit Hoogstraten werd derde en de eerste lokale renner vinden we terug op plaats 9 met Wim Struyfs, bakker Stijn Van Gils van bakkerij Buyckx, ons ook goed bekend in Weelde maar wonend in Turnhout werd zevende. Seppe van Gils (10e) moest als lokale Weeldenaar slechts een achttal seconden toegeven op Struyfs, gevolgd door Frank Vercalsteren en Ronny Stabel.
Bij de dames was het wachten wie Stin Vloemans kon kloppen..... niemand dus. Stin (18e) was alweer de beste vrouw in het pak voor Monique Haans uit het Nederlandse Berkel Enschot.