20181027 Elfenwandeling2018 005

Het had al in tijden niet meer geregend en dus moest het er eens van komen.

Maar dat ze daar nu uitgerekend zaterdagmorgen 27 oktober voor uitgekozen hadden hoefde voor ons echt niet. Maar wat doe je ertegen ?

En uiteindelijk viel het na de laatste neerslag rond 8h 30 echt wel mee voor de rest van de dag : het zonnetje stak zijn neus aan het venster en het werd nog uitstekend wandelweer. Maar van degenen die ’s morgens de gordijnen open trokken en de buienradar bekeken zijn er velen ten huize gebleven. De die-hards van de pierenmarathon laten zich daar natuurlijk niet door afschrikken. Ze waren weer met velen en ze kwamen ook van ver : van Wevelgem over Aalter tot in Nieuwpoort of vanuit Brussel en Henegouwen. Voor die ijver werden ze uiteindelijk ook beloond.

20181027 Elfenwandeling2018 001

Meer dan 400 deelnemers met veel Noorderburen.

Gevolg was wel dat het verhoopte aantal deelnemers niet gehaald werd. Uiteindelijk verschenen er 414 wandelaars aan de start. Daarbij vermelden we een busdelegatie met 35 deelnemers uit het verre Vlissingen en een groot aantal andere Noorderburen.

Waar we ondertussen ook al aan wennen zijn de bijzonder lovende commentaren over het aangeboden parkoers. Dat was deze keer niet anders : we noteerden alleen maar enthousiaste reacties over de doortocht van het Turnhouts Vennengebied en de mooie bospaden bij Schaluinen en Reth. Het is alleen een beetje frustrerend dat zich dat dan niet uit in een groter aantal deelnemers, maar we gaan er alsnog van uit dat zulks in de toekomst wel het geval zal zijn, zeker als de weergoden ons gunstiger gezind zullen zijn.

We vermelden nog dat in de startzaal en op de rustposten alles vlot is verlopen dankzij het grote aantal vrijwilligers die zich aangemeld hadden.

20181027 Elfenwandeling2018 004

Bedankt aan alle helpende handen.

Rest ons nog iedereen te bedanken die op enigerlei wijze heeft meegeholpen aan deze Elfenwandeling en zo zijn bijdrage heeft geleverd aan de jaarlijkse 11.11.11-actie. En dat waren dit jaar : het gemeentebestuur van Ravels, de baliebedienden van het gemeentehuis, Natuurpunt Turnhoutse Kempen, de conservator van het Turnhouts Vennengebied, de privé-eigenaars van bospercelen in Schaluinen, Reth en Kraenevenheide, alsook twee maïsvelden, waar we door mochten wandelen. Verder de Christelijke Mutualiteiten met hun jaarlijkse fitnesscontrole-stand, de uitbaters van de Klein Engelandhoeve, de eigenaars van de voormalige slagerij De Wieken en van de boerderij aan Ghil, waar we een rustpost mochten inrichten, Ils Van der Moeren, de talrijke helpende handen van Wereldwinkel en de Ravelse Wandelaars en iedereen die ik mocht vergeten. 

Ondertussen kan u enkele honderden foto’s en 3 (erg lovende !) verslagen van deze wandeltocht raadplegen op www.beneluxwandelen.eu/ laatste updates van 29 en 31 oktober. 

Tenslotte geven wij nu al rendez-vous voor de volgende en 12de Elfenwandeling en 3de Pierenmarathon op zaterdag 26 oktober 2019 met vertrek deze keer vanuit Ravels.

20181027 Elfenwandeling2018 003

1rawepo cameraFotoreportages Wandelingen

Klik op onderstaande links om de mooie fotoreportages te bekijken van de 11e Elfenwandeling/ 2e Pierenmarathon.

Willy-Mary

Frans B

Krist

Patrick

 20181027 Elfenwandeling2018 002

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren