10e elfenwandeling

De jubileumeditie van de Elfenwandeling is succesvol verlopen.

Al leek dat in de heel vroege ochtend even in vraag gesteld toen een gesloten schoolpoort stokken in de wielen kwam steken. Maar het euvel werd tijdig opgelost.

 

Gunstige weersomstandigheden zorgt voor mooie opkomst.

DSCN8149Mede door de gunstige weersomstandigheden kwamen er uiteindelijk 630 wandelaars (-sters) aan de start, wat meer was dan de verhoopte 500. De deelnemers aan de nieuwe langste afstand van 42 km (Pierenmarathon) waren al vroeg in de ochtend present en ze waren met velen, wat zeker ook bijgedragen heeft aan het hogere aantal.

Vanwege het droge weer van de laatste weken en de mooie omgeving die we de wandelaars konden aanbieden, waren we ervan overtuigd dat ze met tevredenheid zouden terugblikken op hun wandeltocht. En dat bleek ook zo te zijn. De positieve en soms overweldigende commentaren waren legio en dat kan ons natuurlijk alleen tot tevredenheid stemmen.

 

Idyllische plaatjes.....

De omgeving van het Ravels Kamp en de Gewestbossen met zijn bosarsenaal en enkele mooie vennetjes, samen met het kleurpalet van de herfstbladeren en de talrijke paddestoelen zorgden voor meerdere idyllische plaatjes die je kan bewonderen via www.beneluxwandelen.eu.
DSCN8191Ook nu kwamen weer wandelaars van heinde en ver opdagen, van Bergen over Blankenberge tot Den Haag in Nederland. Een Nederlandse bus-delegatie uit Gorinchem en een sterke afvaardiging van de jubilerende club uit Wijk en Aalburg droegen ook bij tot het succes. Ook opvallend veel deelnemers uit Ravels en omgeving, waarvan meerderen opteerden voor een al wat langere afstand van 20 km of meer.
Op de diverse tussenstops verliep alles naar wens, al moest er in het Boswachtershuisje een flink tandje bijgestoken worden om de toeloop aan wandelaars de baas te blijven.

 

Dankwoord:

Omdat de opbrengst van de wandeling geheel ten goede komt aan de 11.11.11-actie, vielen bij de talrijke medewerkers van het 11.11.11-comité natuurlijk ook tevreden gezichten te noteren. Er was ook de gewaardeerde medewerking van de Christelijke Mutualiteit, welke de wandelaars de gelegenheid gaf hun fysieke conditie even te laten checken.

Rest ons nog de medewerkers (-sters) te bedanken die hebben bijgedragen aan het succes van deze organisatie. En dat waren dit jaar : het gemeentebestuur van Ravels, de directie van basisschool de Zonnewijzer voor het ter beschikking stellen van het startlokaal en parking, Natuurpunt voor het uitlenen van het Boshuis-chalet als rustpost, hondenschool De Link voor hun kantine en hun extra gebaar ten gunste van de  11.11.11-actie, de uitbaatster van het Boswachtershuisje. Verder natuurlijk de zeer talrijke medewerkers (-sters) van het 11.11.11-comité, de meewerkende leden van de Ravelse Wandelaars, de Christelijke Mutualiteiten, Ils Van der Moeren, Guy Verelst, de talrijke deelnemers en iedereen die ik mocht vergeten zijn.

U kan honderden foto’s en een verslag van deze wandeling bekijken op www.beneluxwandelen.eu/laatste updates van 28 en 30 oktober.
Tenslotte geven wij u nu reeds rendez-vous voor de 11de Elfenwandeling en 2de Pierenmarathon van zaterdag 27 oktober 2018 vanuit de gemeentezaal in Weelde-Statie.

 

Uitslag 10e Elfenwandeling

uitslag 10e Elfenwandeling en 1e Pierenmarathonuitslag 10e Elfenwandeling en 1e Pierenmarathon

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren