mpap kop aankondiging

De Ravelse Wandelaars verwelkomen je aanstaande zondag 4 december 2016 graag opnieuw zowel in Weelde als Poppel voor een afwisselende, grensoverschrijdende en rasechte natuurwandeling.

Je hebt een ruime keuze uit diverse afstanden van klein tot groot. Voor de Marathon van ’t Kempens Landgoed kan je zowel in Weelde als Poppel vertrekken, terwijl het voor de overige afstanden afhangt van de gekozen vertrekplaats.

{halloween}

Afstanden

De juiste afstanden zijn als volgt : Weelde : 6-12-18-20-27-34-42 en 50 km en voor Poppel : 5-8-14-22-29-37-42 en 50 km.
De trekpleisters voor de kortere en middenafstanden zijn ook dit jaar weer de bossen van Molenheide (slingerpaadjes) en Overbroek en de oever van het kronkelend riviertje de Aa. Afhankelijk van de gekozen afstand mag je onderweg even verpozen in Tulderheyde.

 

mpap9Voor de wat langere afstanden (vanaf 34 km vanuit Weelde en vanaf 22 km in Poppel) zet je koers naar de uitgelezen Nederlandse landgoederen Het Ooijevaarsnest, Nieuwkerk, Gorp en Roovert en Gorp aan de Leij. Blikvangers zijn hierbij de bossen van het Ooijevaarsnest, de natuurpoort Roovertsche Leij met zijn klim- en avonturenbos. Vervolgens komt het riviertje de Roovertsche Leij aan de beurt, het verlengde van de Belgische Aa en al even krinkelend en winkelend door het rijkelijk van rododendrons voorziene landschap. Maar ook de rustposten in de compleet behekste kantine van Radio Paloma, Aarle IJs en de voormalige tiendhoeve de Nieuwe Hoef zullen je kunnen bekoren.

 

Bij de terugkeer naar Poppel en Weelde pik je dan nog een in ere herstelde voormalige stuifduin mee, alsook een slingerpaadje door de bossen van Molenheide. Naar Weelde gaat het dan verder over veldwegen en een fietspad.

Het vertrek is voorzien bij De Bourgondische Brouwerij, Weeldestraat 86 te Weelde of in de gemeentezaal Poppel, Dorp 30 te Poppel. Starten kan tussen 6u30 en 15u00.

Iedereen is van harte welkom en het belooft uitzonderlijk mooi wandelweer te worden !

 

Meer info : 0499/72.25.49 of via www.deravelsewandelaars.be

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren