De Ravelse Zomermarathon heeft er sinds gisteren een jogging bij op hun kalender.
Voor hun eerste editie kwamen gisteren een kleine 130 deelnemers aan de start die allen hebben genoten van een fantastische loop doorheen de lanen van de staatsbossen onder een staalblauwe hemel.
 
gilseinde start
 

Uitbreiding op de RZM kalender.

Gilseinde Kermis is een evenement dat volgend jaar 100 jaar wordt en ze zullen daar gedacht hebben dat ze tegen dan wel eens iets nieuws wilden uitproberen. Daarom deze nieuwe proef op de kalender van de RZM.
Er kon over twee afstanden worden deelgenomen, 6 of 12 kilometer.
Voor beide afstanden kwamen ongeveer evenveel lopers een de start die de uitdaging wilden aangaan.
 
gilseinde6

Overwinning blijft in de gemeente met Tuur Segers.

Op de korte afstand was Tuur Segers uit Weelde het snelst terug aan de finishlijn in 22:07. Hans Jacobs uit Turnhout had hem moeten laten gaan zodat de overwinning in lokale handen bleef. Eddy Van Steenbergen was de tweede loper uit groot Ravels op de 6e plaats.
Cynthia Huybrechts uit Houtvenne eindigde als 9 e in 25:11. Ze was daarmee snelste dame want voor de tweede bleef het nog even wachten tot op Ann Van der Voort die finishte in 29:24. Ann was daarmee ook wel de beste dame uit Ravels.
 
gilseinde12 

Fotofinish….. zonder camera.

Op de lage afstand was de strijd bijzonder spannend, zelf waren we getuigen van de aankomst van de twee lopers die de hele wedstrijd hadden gemaakt en eerlijk gezegd konden we niet met het blote oog een winnaar aanduiden. We stonden nota bene wel op de finishlijn zodat we bevoorrechte getuigen waren van de sprint van de twee protagonisten Steemens en Verheyen.
De wedstrijdjury besliste  dat de overwinning naar Kurt Verheyen ging, de loper uit Merksplas werd 1 seconde vroeger geklasseerd in de uitslag. Gino Steemans uit Retie die op het laatst nog een formidabele sprint uit zijn benen schudde moest vrede nemen met de tweede plaats.
Met een tijd van 42:02 was Kurt Verheyen dan ook uitermate tevreden met de eerste overwinning in deze herfstjogging van het Gilseinde.
David Verdonck was de eerste man uit Ravels die we konden optekenen op de derde plek voor Robby Meulders en Luc Pijpers.
De dames bleven nog wat langer weg maar Katrijn Vloemans haalde het uiteindelijk in een tijd van 54:52, ze klopte daarmee Tinne Van Beek voor de eerste plaats.
 

pdfUitslagen 1e Herfstjogging Gilseinde508.92 KB

 

1rawepo camera  Fotoreportage 1e Herfstjogging Gilseinde. 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren