IMG 1081

Niet minder dan 27 jongeren uit het asielcentrum in Weelde namen gisteren deel aan de 1e jogging van het nieuwe loopseizoen van de RZM.
Ze zorgden met 10% van het totaal  voor een geslaagde wedstrijd onder  kille maar goede loopomstandigheden.

Luidruchtige supporters zorgen voor extra sfeer.

De sportieve delegatie uit het AZC had zelfs een hele schare supporters meegebracht die de sfeer meteen met enkele niveaus naar een hoogte tilden die vergelijkbaar is met de beste edities van de Van Damme Memrial in Brussel. Een ware tyfo banner moest de jongens nog wat extra boost geven in hun eerste run in onze gemeente. Enkele weken geleden pas waren ze op het AZC begonnen met een Start to Run die meteen erg succesvol was, het bewijs werd prompt geleverd op deze eerste wedstrijd.
De hoogste ereprijzen waren nog wat te hoog gegrepen, maar toch vielen hier en daar al enkelen onder hen in de top van de uitslagen te bespeuren.

IMG 3051

De korte afstand: 3.5 km.

In de kortste afstand van 3.5 Km ging de overwinning naar Andy De Rooy uit Grobbendonk. Ward Van Roy uit Arendonk werd mooi tweede en Peter Glorieux ging aan de haal met de derde plaats.
Geert Willems uit Ravels was de eerste lokale loper op een vijfde plaats. Op deze kortste afstand haalden 85 sportievelingen de eindmeet.
Annick Beckers uit Kasterlee wist als eerste dame de 3.5 km af te leggen, voor de eerste loopster uit Ravels was het wachten tot plaats 28, Annelies Van Dongen was daarmee de vierde loopster op deze afstand.

IMG 3076

Middellange afstand: 7 km.

In de middellange afstand was de eer voor Luc Lauwers uit Lille, hij had bij de mannen een mooie voorsprong op één van onze Start To Run lopers uit het Asielopvangcentrum uit Weelde, Farhad Zubair die eindigde op de 4e plaats. Johan Jacobs uit Oud Turnhout was derde op een vijfde plek.
U hebt het wellicht al gemerkt, tussen de top drie van de heren mengden zich twee snelle dames met als snelste Anke Verstappen uit Malle die als eerste dame eindigde op de tweede plaats algemeen, gevolgd door de tweede hinde van de avond, Cynthia Huybrechts uit Houtvenne.
Frank Vercalsteren was de eerste echte local uit Weelde op een mooie zesde plek voor Omidrahman Mohammadi, alweer een jongen uit het centrum van Weelde.
Om de eerste lokale loopster te begroeten was het wachten tot plaats 14 met Hanne Van Gils. Ze was ook de derde dame in de wedstrijd. Op deze 7.5 km afstand wisten 65 lopers de finish te halen.

IMG 3318

Lage afstand: 10.5 km.

IMG 3403-001IMG 3441Reeds vanaf de start plaatste het nr 400, Chris Wouters zich aan de kop van de wedstrijd en was niet van plan o deze nog af te staan. Met een fiks gemiddelde van 17,25 km/h flitste hij dan ook de drie rondes door de Ravelse bossen en eindigde in een snelle tijd van 36:31.
Daarmee bleef hij ruim voor Spetser Kurt Verheyen uit Merksplas die ook sterk finishte in 38:04, Azizurahman Noori was verrassend derde als ‘lokale’ loper uit het AZC te Weelde in een tijd van 38:50.
Ook de tweede local kwam uit het AZC met Mattiullah Safi als 7e
Joyce Van Ammel was ongenaakbaar bij de vrouwen. De Turnhoutse eindigde in 41:54 als 10 in de algemene stand en ging Vanessa Van Voskuilen vooraf op de 12e stek.
Elly Kestens was eerste Ravelse op een mooie 14e plaats.