P1060351

Kaap van 2300 deelnemers gerond !

De 10de editie van de Mieke Pap Route is een absolute voltreffer geworden. Gezien de gunstige weersvooruitzichten waren we wel optimistisch gestemd, maar aan 2300 deelnemers hadden we in de verste verte niet gedacht. En of we dat geweten hebben !

P1060412Zo had ik Annemie van Mieke Pap in het oor gefluisterd dat het wel vrij rustig zou blijven tot een uur of 10. Jawadde, nooit van m'n leven durf ik dat nog herhalen : om 9h zat de keet er al vol ! Dat was dus even de turbo inschakelen voor Annemie en haar jeugdige (en knappe !) meidenbende. En nog een geluk dat onbaatzuchtige tante Elly ter hulp snelde ! En dus was het even met de schrik om het hart dat ik me afvroeg hoe het in Weelde met de nieuwe startlocatie in de Bourgondische Brouwerij en de drukke tussenpost in het Hegse Stalleke zou verlopen.

Maar mijn bezorgdheid bleek totaal ongegrond. Uitbater Gerrit en zijn team klaarden de klus met veel brio, nergens dienden wachtrijen getrotseerd, nergens waren er tekorten, alles verliep in de beste sfeer. Meteen zitten we daar ook voor jaren gebeiteld. En ook in de andere posten bij Campingboerderij Breehees, Aarle IJs en Radio Paloma verliep alles vlekkeloos !

P2100598Toch ondervond ik zelf dat het niet vanzelfsprekend is om op de dagen rond Kerstmis zulk evenement te organiseren. Zo werden de ruim op voorhand bestelde toiletboxen in Aarle niet geleverd en moest ik een waanzinnige vlaaien-zoektocht met happy end (al moet je daar nu geen loense gedachten over koesteren !) ondernemen. En ook het parkeren in Weelde en Poppel verliep naar wens. Nooit eerder in zijn bestaan werden zoveel auto's neergepoot op de parking van de Brouwerij, al was daar wel wat creatief kunst- en vliegwerk voor nodig.

Maar dan de wandeling zelf : op een enkele omgedraaide pijl na aan het kerkhof te Poppel verliep alles zeer vlot, ik kreeg nauwelijks één telefoontje over problemen rond de afpijling. Er dient wel gezegd dat vroege vogel-kontroleur Karel een helse job had om op Nederlands grondgebied alles terug in het reine te trekken. Er verschenen uiteindelijk 2299 wandelaars aan de start, 1570 in Weelde en 729 in Poppel.

P2110098En ook dit jaar waren de kommentaren over het aangeboden parkoers weer zeer lovend, met de gebruikelijke uitschieters van de wandelaars van de langere afstanden. Die waren nagenoeg unaniem in hun beoordeling van de route, ze vonden het schitterend ! Blikvangers waren ook dit jaar weer het bos-slingerpad in Molenheide, het pad langs de Aa en de Rovertsche Leij, de bossen van Gorp en Roovert en Gorp de Leij. En als uitschieters het landgoed de Hoevens met zijn natuurbegraafplaats, wat we voor de eerste keer aandeden en natuurlijk ons onvolprezen domein de Schrieken.

Wat de deelnemers betreft merkten we dezelfde tendensen als de vorige jaren : - een flinke delegatie uit Vlaanderen, met veel gegadigden voor de lange afstand. - een massa deelnemers uit de voorsteden van Antwerpen : Schilde, Schoten, Brasschaat enz..., meestal geen leden van een wandelclub. - massale deelname uit Weelde en Poppel : het leek wel of beide dorpen waren leeggelopen. - een flinke delegatie Noorderburen, die vooral in Poppel aan de start verschenen - tenslotte de buitenbeentjes : Belgen uit het verre Ieper, reislustige Nederlanders, een Fransman en enkele Duitsers van net over de grens.P2110362

Rest ons nog iedereen te bedanken die op enerlei wijze heeft bijgedragen aan het waanzinnige succes van deze Mieke Pap Route. En dat waren dit jaar : het college van Burgemeester en Schepenen van Ravels en Goirle, het Agentschap van Natuur en Bos, de landeigenaars en boswachters van de landgoederen Gorp en Roovert, Nieuwkerk en de Hoevens, Brabants Landschap, Mevr. Misonne en bosbeheerder Luc Versteynen van domein de Schrieken, de diverse jachtverenigingen, de uitbaters van de Bourgondische Brouwerij en het Hegse Stalleke, Mieke Pap, Aarle IJs, Radio Paloma en campingboerderij Breehees, medewerkers van Welzijnszorg, De Ravelse Wandelaars, de zaalwachters van de gemeentezalen en iedereen die ik mocht vergeten zijn.

Wij geven nu al rendez-vous op ZATERDAG 21 MEI 2016 voor de JUBILEUMTOCHT t.g.v. 10 jaar Mieke Pap Route. Deze tocht zal POPPELS GLORIE noemen met als uitschieter een 60 km-tocht, MIEKE PAP'S MAGIC ULTRA HIKE geheten met alles erop en eraan (ik kan u alvast beloven dat het woordje MAGIC daar niet voor niets staat !). Als het dan ook nog mooi weer mag worden, voel ik nu ...... de bui al hangen !!

Namens de Ravelse Wandelaars, tekst aangeleverd door Leo Lauwers.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren