11 11 11 Wandeling 2015 kop

De 8ste Elfenwandeling is succesvol verlopen. We hadden eindelijk eens de weergoden mee en konden rekenen op uitstekend wandelweer, al dient gezegd dat de zon er wat laat doorkwam om het helemaal genietbaar te maken.
Maar het zorgde er wel voor dat er uiteindelijk 610 wandelaars kwamen opdagen, iets meer dan de verwachte 500.

11 11_11_Wandeling_2015En ook dit jaar zagen we bij de deelnemers dezelfde tendensen als bij onze andere wandelingen :
- een groot aantal wandelaars uit de eigen streek en de randgemeenten van Antwerpen, meestal niet aangesloten bij een wandelclub
- een ruime delegatie uit Oost-Vlaanderen, waarvan meerderen opteerden voor de maximale afstand van 30 km
- opvallend deze keer : 2 clubs kwamen op busbezoek; 33 wandelaars van Wandelclub Beernem (West-Vlaanderen) en 40 leden van Samen Uit Samen Thuis Houthalen (Limburg)
- een ruime delegatie Noorderburen.

11 11_11_Wandeling_2015_4Omdat Poppel een echt wandelparadijs is, hadden we er wel vertrouwen in dat de wandeltocht in de smaak zou vallen. Maar achteraf stelden we vast dat vele wandelaars er nog een schepje bovenop deden. We kregen ontzettend lovende kommentaren : zeer mooie tocht, schitterende wandeling, wandeling die zeker in de top tien thuishoort en iemand noemde het zelfs de mooiste wandeling van het jaar. Een mens zou voor minder in zijn nopjes zijn.

Het voordeel van Poppel is dat je ook aan de wandelaars die voor de kortere afstanden kiezen een flinke hap natuur kunt aanbieden met het riviertje de Aa, de bossen van Molenheide en Overbroek. Maar de grote blikvanger was toch wel het landgoed de Utrecht, net over de grens, waar we voor de eerste maal gebruik van maakten. 11 11_11_Wandeling_2015_2De afwisseling van bosdreven, smalle bospaadjes, verschillende boomsoorten, vennetjes, plassen kon menige wandelaar uitermate bekoren. De doortocht door het landgoed was zelfs wat sexy getint met de sculpturen van de drie naakte dames aan het ven Broekeling, zeer zeker een attractiepunt. En ook de verroeste pk's van de boer met paard bleven niet onopgemerkt.Om van de avontuurlijke doorsteek langs de wilde gagelstruiken nabij de rustpost Gagelhoeve maar te ziwijgen. Kortom, een ideale omgeving om de wandelaar te laten genieten.

Rest ons nog iedereen te bedanken die op welke wijze dan ook zijn bijdrage heeft geleverd om deze wandeling voor het goede doel, waarvan de opbrengst volledig toekomt aan de 11.11.11-actie, tot een succes te maken.

11 11_11_Wandeling_2015_5Op de eerste plaats zeker Annemie en haar crew van 'Mieke Pap'. Grandioos hoe ze ons uit de nood heeft geholpen toen bleek dat de gemeentezaal niet beschikbaar was. Vervolgens het Gemeentebestuur en de Sportdienst van Ravels, het Agentschap van Natuur en Bos, de eigenaars van landgoed de Utrecht, de Esbeekse wielervereniging die de dag nadien een veldtoertocht organiseerde, Camping Tulderheyde en de uitbaters van café Vijverzicht, de fam. Oerlemans voor het ter beschikking stellen van de Gagelhoeve als rustpost, de medewerkers van Wereldwinkel, de Gezinsbond Weelde, de landelijke gilde van Ravels-Eel (Ilse), de Ravelse Wandelaars, de Christelijke Mutualiteiten voor de interessante test en dito cadeautjes voor de wandelaars en iedereen die ik mocht vergeten zijn.

Wij geven u alvast rendez-vous voor de 9de editie van de Elfenwandeling op 8 oktober 2016 vanuit Weelde of Ravels.

Er zijn ondertussen ook al weer honderden (prachtige) foto’s van de wandeling beschikbaar op www.beneluxwandelen.eu/updates

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren