1 14 08 15 32

Voor de zevende Halve marathon van Poppel  kwamen 180 deelnemers opdagen.
Deze 22 kilometers langs het Poppelse landschap trekt velen aan omdat het een echte wedstrijd is met start en aankomst, geen rondjes draaien rond een kerktoren of een kermis.
 

Derde etappe in de RZM

De deelnemers konden kiezen uit drie verschillende afstanden, de 5,5 km en de twee lange afstanden met 11,2 km en de Halve Marathon van 21,1 km.
Het was ook de derde wedstrijd van de Ravelse Zomer Marathon, tijd dus voor een eerste tussenstand. Carlo Cambré, de grote drijfveer achter de RZM heeft beloofd ons in de loop van de komende week te informeren over de stand.
 
Net voor de start van de wedstrijden hadden de regenwolken verzamelen geblazen boven Jeugdcub De Kromme waar het hele gebeuren zich afspeelde en waar start en finish waren gevestigd.
Even na de start kregen we dan ook een flinke plensbui over ons, gelukkig was de temperatuur hoog genoeg om hiervan geen probleem te maken, genoeg zuurstof in de lucht …. Lopen maar !!
1-IMG 73901-IMG 7427

Korte Afstand met sterke Poppelse juffrouwen.

Voor de 5.5 afstand waren het kleinst aantal deelnemers ingeschreven, uit de 40 lopers scheidde een duo uit Baarle-Hertog  zich van de rest af om met ruime voorsprong te winnen, Tom Michielsen en Koen Michielsen, of deze twee familie waren is ons niet bekend.
Voor de eerste lokale deelnemers was het even wachten….. en het was zelfs een dame met Carolien Verheyen uit Ravels. Stijn Haerkens  uit Poppel was de eerste van de heren, hij bleef Danique Dockx nog net een half minuutje voor. De Poppelse dames waren erg sterk in de kortste afstand.
 

11.1 km voor loper uit .... Zerkegem. 

Na eenenveertig minuten zagen we de eerste loper uit de 11.1  afstand naderen, Tom Vanslambroeck uit Zerkegem was veruit de sterkste met bijna vijf minuten voorsprong op Thomas Peeters uit Turnhout.
De eerste Ravels deelnemer kon zich net in de topvijf plaatsen, Gunter Noeyens werkte de afstand af in 47:18. Op de zevende plek strandde Bart Nooyens als eerste Poppelse krombinder en bij de dames was het maar weer eens Stin Vloemans uit Weelde die met de eer ging strijken.
 

Sterke tijd voor de lange afstand van Dieter Brouckaerts1-IMG 7495

21.1 Km is de lengte van de Halve marathon en ook in Poppel is dat een lang. Met een winnende tijd van 1:10:32 en een gemiddelde snelheid van 1,95 km/h konden we om tien na acht  Dieter Brouckaert begroeten als winnaar van deze zevende editie.
Stijn Jacobs uit Vorselaar was een mooie tweede in een tijd van 1:15:49 en met Kurt Verheyen uit Merksplas was het podium volzet.
Good old Eddy Van Steenbergen was de eerste lokale loper op de 10e plaats met 1:25:16. Voor de dames was de eerste lokale loopster ook goed als eerste dame tout court, Elly Kerstens uit Ravels liep de halve marathon in een tijd van 1:28:04. Opvallend weinig Poppelse deelnemers in de lange afstand, er liepen slechts twee dames mee uit Poppel …  gefeliciteerd dames !!
 
 
 fotograaf
 
UITSLAGEN WEDSTRIJDEN POPPEL

 

 

BROUCKAERT DIETER

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren