1 IMG 1665

Waar het vorig jaar nog lekker toeven was op de Stratenloop van Weeldestraat Kermis was het dit keer wel wat anders in de 14e editie van de Stratenloop.
Fikse regenbuien en windvlagen teisterden de lopers en vooral de kleinsten die als eerste aan de bal moesten. Toch waren er meer dan 250 deelnemers als we de kleuters kunnen meerekenen die zich weer voor de volle 100% inzetten om hun snelste beentjes te tonen. 
 
Mede door dit slechte weer zijn veel van de foto’s, vooral van de peuters, niet geslaagd te noemen waarvoor onze verontschuldigingen, omdat er echter geen andere zijn probeerden we toch een aantal ervan te weerhouden om de peuters aan het werk te zien.
Toen de schemering al begon in te vallen en de wagens al met licht reden begonnen de volwassenen aan hun loop over de verschillende afstanden. Opgemerkte deelnemers waren de leden van de Ravelse Brandweer die hiermee wat extra promotie maakten voor hun Opendeurdag van morgen zondag.
1-IMG 5417

Finse piste verbetering voor deze Stratenloop.

 
Als extraatje was dit jaar de Finse Piste achter de Brouwerij voor het eerst opgenomen in het parcours, een voortreffelijke beslissing als je het ons vraagt en misschien iets om volgende keer nog wat uit te breiden. Het verloop van de starts van de verschillende kleutergroepen verloop telkens zo chaotisch dat de kleuters misschien beter ook op de Finse Piste hun run zouden doen. Verkeerstechnisch lijkt het dat ook de politie daar voorstander van zou zijn.
 
 
1-IMG 5336

4.2 km voor Robin Leysen

In de kortste afstand van 4.2 Km  was Robin Leysen uit Herentals de beste voor Sven Bartholomeeusen uit Turnhout. Tijs Van Hees was een prettige verrassing als 11 jarige om als derde over de finish te komen als eerste Weeldenaar. Robin Maes was de tweede lokale loper.
 
Bij de dames moest Frauke Vercalsteren uit Weelde alleen Cynthia Huybrechts uit Houtvenne laten voorgaan.
 
 
1-IMG 53191-IMG 5315

Michel Kestens onder het half uur in de 8..4 km.

Michel Kestens uit Beerse bleef met 29’54” net onder het half uur in de 8.4 Km afstand, een mooi resultaat. Jammer dat Chris Pinnet uit Weelde de man uit Beerse moest tegenkomen in deze wedstrijd. Ook de volgende 5 lopers kwamen allen uit Weelde zodat he podium er toch nog erg lokaal uitzag.
 
Nele Jacobs was de eerste dame op een dertiende plaats en een tijd van 38’06”. Stien Seghers uit Weelde was de eerste lokale loopster op plaats 21 en mocht daar als dertienjarige best tevreden mee zijn.
 
 
1-IMG 53121-IMG 5416

Gino Steemans niet te kloppen op de lange afstand.

In de langste afstand stond er geen maat op Gino Steemans die de 12.6 Km aflegde in 41’22”. Dit is een gemiddelde snelheid van meer dan 18 km/h. Hij bleef hiermee losjes een drietal minuten voor de tweede van de avond, Vincent Bierinckx uit Geel en Stijn Jacobs uit Vorselaar.
 
Voor de eerste local moesten we wachten op “good old”  Eddy van Steenbergen die het ondanks zijn jaren nog steeds voortreffelijk blijft doen. Hij was net een half minuutje sneller dan Wim Struyfs die op de 8e plaats eindigde als tweede Ravelse loper.
Joyce Van Ammel uit Turnhout liep met een 15e plek naar de beste damesplaats voor onze Stin Vloemans die op de 34e plaats eindigde.
 
 
1 IMG 5291

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren