Elfenwandeling 2013_fGeen weer om een hond door te jagen, laat staan een wandelaar. Dat was de situatie op donderdag 7 november 's morgens : het water viel met bakken uit de sombere hemel. Het woord was die dag dan ook aan de echte, onvervaarde wandelaars en die-hards. Die waren dus wel op post voor de zesde Elfenwandeling die deze keer in Weelde Centrum plaatsvond. De wandeling kaderde in de actie rond 11.11.11. en was dan ook een organisatie van het plaatselijke 11.11.11-comite is samenwerking met de Ravelse Wandelaars en de gemeente Ravels.

Elfenwandeling 2013_bHet valt telkens weer op van hoe ver die doorwinterde stappers komen opdagen. Toen ik rond 5h40 aan de parochiezaal arriveerde om de afpijling te gaan controleren, bleek ik in de spurt geklopt door een wandelaar uit Affligem die er toen al 137 autokilometers had opzitten om in Weelde 30 km te komen afpeddelen in de regen. Maar de strafste stoot kwam alweer van een Duitser, vermits de genaamde Volkert Berka er 224 km voor over had om vanuit Bonn Weelde te komen verkennen. Nog andere globetrotters kwamen over uit Ieper en Lage Zwaluwe(Nederland).

De ruim op voorhand aangekondigde regen en deze keer helaas wel correcte weersvoorspelling had ons genoopt de verwachte 400 deelnemers te halveren. Dat bleek later een goede inschatting want uiteindelijk namen 211 dappere wandelaars de start.

Elfenwandeling 2013_eEen kleine strook in Klein Ravels niet te na gesproken, kregen ze over het algemeen nog een niet te slijkerig parkoers aangeboden, met een ruime keuze uit niet minder dan 9 afstanden. De interessantste stroken van de wandeling bleken o.m. een verborgen stukje Flaesheide, het speelbos Baetenheide en de bosdoorsteek in Klein Ravels aan het Militair domein. Maar het meest in de smaak viel toch de lus van 12 km, die zich al kronkelend een weg baande door de Hoogeindse bergen.

Velen vergaapten zich ook aan de rustpost in de prachtige Molen 'Arbeid Adelt', voor de meesten een unieke ervaring.

Elfenwandeling 2013_dDe grootste delegaties kwamen deze keer van de geburen uit Turnhout (AWSV met 18 deelnemers), de onvermijdelijke Pompoenstappers (Kasterlee) en een 'groene' delegatie van de Gruun Zipkes uit Westmeerbeek, beide laatsten met 11 deelnemers.

Rest ons nog degenen te bedanken die hun steentje bijdroegen aan de organisatie van deze wandeling. En dat waren dit jaar : Het Gemeentebestuur van Ravels, Het Agentschap voor Natuur en Bos, bakkerij Koen Dilen voor de gratis molensteentjes, de medewerkers en helpende handen van het 11.11.11-Comité, Wereldwinkel, Landelijke Gilde van Ravels-Eel (dank voor de heerlijke soep Ils), wandelclub de Ravelse Wandelaars, de uitbaters van Brasserie De Welvaart in Weelde-Statie die speciaal voor ons hun zaak openden op donderdag, Molenkring 'Arbeid Adelt' (merci voor de helpende hand en voor het laten draaien van de molen als extraatje, mannen !) en iedereen die ik mocht vergeten zijn.

Wij geven nu al rendez-vous voor de 7de uitgave van de Elfenwandeling, nu weer goed en wel op zaterdag 11 oktober 2014 in Weelde-Statie.

Meer info: 0499/72 25 49 – www.deravelsewandelaars.be

Elfenwandeling 2013Elfenwandeling 2013__aElfenwandeling 2013_c

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren