paulien

Onze regio lijkt wel in de ban van de schaatssport.

Naast het Arendonkse schaatswonder Loena Hendrickx die stilaan op wereldvlak de pannen van het dak schaatst en al tot Europese kampioene werd gekroond hebben we in onze regio nu ook Paulien Hage-Dekeyser uit Ravels-Eel.

Paulien vertrekt volgende week naar Zwitserland voor het WK Synchroon Schaatsen.

Paulien4Het is niet zomaar synchroon schaatsen, het is een mondvol maar voluit is het ISU World Junior Synchronized Skating Championships 2024. Jammer genoeg niet te volgen op TV tenzij u er voor in de geldbeugel wil tasten, dan is er een betalend kanaal waarop  u hier  kan afstemmen via de Livestream.

Ze schaatsen op 15 maart de korte kur en op 16 maart de lange kur. Paulien schaatst in het Nederlandse Illuminettes Junior Team uit Eindhoven.

Deze discipline van het schaatsen heeft de laatste jaren een ongelooflijke groei meegemaakt in kwaliteit met als doel om een olympische discipline te worden. Dat is helaas nog niet gelukt dus het WK is het hoogste niveau van competitie op dit moment.

In vergelijking met landen zoals Finland, USA, Canada staan we hier in Nederland en België nog in de kinderschoenen. De kans op eremetaal is dus helaas niet realistisch maar al een hele stap die weer wordt gezet richting hoogste niveau.

Omwille van het ontbreken van een olympisch statuut krijgen ze echter ook geen topsportstatus hoewel ze wel heel veel uren trainen, de schaatsers doen dit dus allemaal naast hun gewone schooluren. Daarom dat het net zo knap is dat ze hierin lukken om dan toch een WK kwalificatie te halen.

Ze hebben wedstrijden in Brno (Tsjechië) en Salzburg (Oostenrijk) moeten schaatsen om hun kwalificatie te halen en dat is ruimschoots gelukt.

We duimen alvast voor Sofie en hopen op een mooi resultaat.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren