27-06-2023, De Wilders – Poppel

 petanque poppel meerle2

Dinsdag was er een verbroederingswedstrijd tussen de OKRA petanqueclubs van Poppel en Meerle.

Poppel speelde thuis op hun gekende terrein aan de Wilders.

Er kwamen 15 Poppelse deelnemers opdagen, de delegatie uit Meerle bestond uit 12 mannen en vrouwen.

petanque poppel meerle1

petanque poppel meerle3Rood-Wit zijn onze kleuren.

Het Okra Petanque Team van Poppel verdedigde trots de rood-witte kleuren van de Poppelse club. Ze zijn ook allen getooid in dezelfde colors zoals een echte club betaamt. Niet te verwarren met andere clubs want zij staan enkel voor hun eigen sport. De club van Meerle is nog niet zover, die kwamen in hun vrijetijdskledij. Het oogt in ieder geval veel professioneler als je allen in dezelfde teamkledij ten strijde trekt.

De teamkledij wordt trouwens volledig betaald door de zogenaamde “pot” van de winst van de drankjes en een stuk subsidie van de gemeente.

Tina & Gilberte waren de bardames van dienst. Maar ook zorgde Gilberte dat de Poppelse deelnemers allemaal netjes in tenue stonden, ook ik kreeg 'n pakje.

petanque poppel meerle4

Elke speler krijgt een 'nummer' en met dit nummer kan hij (of zij) op de lijst gaan uitvissen tegen wie, en met wie hij speelt, althans de 1ste ronde. Bij elke ronde worden de ploegen door elkaar gehutseld.

Het is niet een echte wedstrijd van dorp tegen dorp, integendeel... de spelers worden netjes verdeeld, het is 'n samenspel. Dit maakt het niet minder spannend en het moet allemaal juist zijn. Bij twijfel word de rolmaat bovengehaald, sjust = sjust, en meten = weten!
Er zijn 3 rondes gespeeld. Tussen de rondes is er tijd voor 'n drankje in het Ontmoetingscentrum.

Tina & Gilberte waren de bardames van dienst. Maar ook zorgde Gilberte dat de Poppelse deelnemers allemaal netjes in tenue stonden, ook ik kreeg 'n pakje.

"De sfeer zat goed en het weer was uitstekend."

Als ik me niet vergis is het volgende week verbroederen met Ravels. Wie er op verplaatsing moet weet ik ook niet. Maar als ik erbij ben dan lezen jullie 't nadien vanzelf.

Vanavond start in hetzelfde ontmoetingscentrum de KWB fietsvierdaagse... wie weet maak ik hier ook 'n verslagje over, maar beloven doe ik niets... doe ik zelden!

 Sportieve groet van Jan Hoed

 petanque poppel meerle5

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren