veronavanmol

Ook het spectaculaire BMX is en blijft een populaire sport in onze gemeente.

In het verleden resulteerde dat al in een massa nationale en zelfs internationale medailles waar ze in heel Vlaanderen trots op zouden zijn en dat is in Ravels niet anders.

Olympische ambities

Verleden jaar scheerden deze 3 kanjers uit onze gemeente de hoogste toppen in deze Olympische sport. Verona ambieert zelfs een plekje in de Nederlandse equipe, maar dat zal niet gemakkelijk worden. Op de vraag van onze presentator of de Belgische nationaliteit dan geen  optie zou zijn bleef het antwoord echter niet lang uit…. Deuuu, neen… geen optie 😊

Michiel Leten - The BMX Devils vzw  Boys 12

MichielVL

1e plaats provinciaal
Europese ronde finale 8e plaats – Ravels
Europees kampioenschap halve finale 6e plaats – Dessel

Ravels heeft voor de eerste keer een Europese ronde georganiseerd. Een hele uitdaging maar volgens UCI met glans geslaagd. Michiel schopte het op zijn thuisparcours tot in de finale!

Voor aan het Europees kampioenschap te mogen deelnemen, moet je je eerste selecteren. Deze wedstrijd heeft een heel groot deelnemersveld met deelnemers uit heel Europa. Het is al een prestatie om hier door de reeksen te geraken. Maar Michiel knokte zich zelfs tot in de halve finale. Een knappe prestatie.

Michiel is een harde werker, maar heeft daarnaast vooral veel plezier op zijn kleine fiets. Volgend jaar is hij geselecteerd om mee te trainen in de nationale ploeg van België. Daarnaast zal hij zich als Devil terug profileren op de grotere wedstrijden. Hij is nog jong en we zijn allemaal benieuwd hoe hij verder zal groeien in de BMX discipline.

Malika Claessen - The BMX Devils vzw  GIRLS 15-16

1e plaats provinciaal
3e plaats vlaams kampioenschap

Bmx is grotendeels een jongenssport, meisjes zijn in de minderheid. De laatste jaren proberen ze in de wielersport meer meisjes op de fiets te krijgen. Malika begon met BMX toen ze nog een klein meisje was. Knap dat ze deze stoere sport nog steeds beoefend.

Trainingen gaan meestal door samen met de jongen, zodat je toch als meisje wel je mannetje moet kunnen staan in deze durfsport.

Verona Van Mol BMX Meybo Factory Team Belgium - Women 17+

verona

Europees Kampioen
3de in Europees Eindklassement (als 1ste jaar 17+ Woman )
8 europese wedstrijden - 4 gewonnen ( waaronder Ravels - BMX Devils )
15e plaats bij het wereld kampioenschap.
1e plaats bij Vlaams kampioenschap women 17+.
3 Nation wedstijden gereden met een zware valpartij tijdens de finalewedstrijd in Duitsland , 1e geworden in België en 3e plaats in Nederland.

Vele podium plaatsen in Nederlandse en Belgische BMX Competities onder andere :

3e plaats Topcompetitie in Barendrecht [Nederland]
1e plaats Topcompetitie in Ravels
8e plaats Topcompetitie in Erp [ Nederland]
2e plaats Topcompetitie in Soumagne

Verona is een 17 jarige BMXster die in 2022 de strijd aangegaan is in de categorie Women 17 tot 24 jaar. Ze rijdt voor het Meybo factory team Belgium dat gevestigd is in Dessel.
Als 16 jarige was het een hele stap om na 2 jaar corona pandemie in 2022 ineens tussen de dames 17+ te rijden. De stap van kind naar dames BMX was heel groot maar werd al heel snel, heel leuk.

Belangrijkste doestelling van het jaar 2022 was het Europese kampioenschap welke in Dessel georganiseerd werd. Als 17 jarige ben ik Europees kampioene geworden bij Women 17 tot 24 jaar. Niets leuker om in je eigen land zo’n belangrijke wedstrijd te kunnen winnen Ze heeft afgelopen jaar als 17 jarig meisje in wedstrijd BMX een hele prestatie geleverd in de leeftijd categorie Women 17+. Het eerste seizoen bij de Women klasse is een jaar geworden met vele mooie BMX wedstrijden in de Europese, Nederlandse en Belgische competities.

Haar droom was om het seizoen hard te trainen en veel te leren om uiteindelijk finales te kunnen rijden maar het werden vele mooie finales en daarbij nogal wat podium plaatsten met als kers op de taart dat ze in 2022 Europees kampioene is geworden.

Tijdens het WK tot in de halve finale gekomen. In deze halve finale in strijd om de 1e plek uit het parcours gereden door de latere wereldkampioene, waardoor ze gediskwalificeerd werd. Ze had gezien het feit dat ze tot aan de halve finale alle reeksen had gewonnen, zeker bij de beste 8 van de wereld gehoord. Nu is het jammer genoeg de 15e plaats geworden.

Toch mag ze zeker heel trots op haar gereden WK zijn. Ze heeft die dag een zware les gehad dat bij topsport beoefenen een mens "rare" dingen kan doen om een concurrent uit de wedstrijd te rijden.

Voorstelling BMX'ers

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren