Lina van Seters, een 11 jarige meid uit Ravels, begint een grote naam te krijgen binnen het danssportwereldje waar haar palmares na elke wedstijd groeit.

Als jonge dansers in de Disco Dance begon ze al op haar vijfde in competitie te dansen, met succes….

© RAWEPO

Al 10 jaar danst Lina.

Hoewel Lina nog een 12 is staat ze al bijna 10 jaar op de dansplanken. Ze begon al te dansen toen ze pas twee en een half was waarna ze zichzelf klaar voelde om op haar vijfde met wedstrijddansen te beginnen.

Haar carrière begon ze bij de JayBeeS in Turnhout, maar switchte 3 jaar geleden al naar Time-Out uit Herentals omdat ze daar meer mogelijkheden vond in haar favoriete disco dans.

Toen ze vorige jaar ook meende dat ze bij Time-Out haar top had bereikt gingen ze aankloppen bij de gesloten dasstudio MDDC die zichzelf omschrijven als een unieke dansstudio die individuele coaching van gemotiveerde en getalenteerde discodansers erg hoog in het vaandel draagt.

linavanseters5

linavanseters3linavanseters2"Shinen"

Daar lijkt Lina haar plekje gevonden te hebben, want vanaf dan is ze nog meer gaan “shinen” zoals haar mama Manou zegt. Daar troffen ze ook haar coach Miguel Vanneste waarbij ze zich erg goed in haar sas voelt en die haar op korte tijd naar een hoger niveau heeft kunnen tillen.

Zowel Solo als in Team

Zo heeft Lina zich kunnen ontplooien tot de disco danseres die na al meedraait bij de Belgische top, maar ook Europa begint haar te kennen. Bij MDDC krijgen de dansers namelijk ook meer mogelijkheden om deel te nemen aan internationale wedstrijden en het EK of zelfs het WK.

Momenteel danst Lina zowel solo als in het small team “D-Pose” waarmee ze dit jaar al fantastische resultaten boekte.

linavanseters germanylinavanseters4Belgisch Kampioen

Solo boekte ze in totaal tien 1e plaatsen waarbij de Vlaams en Belgisch kampioen werd. In het buitenland pakte ze op gerenommeerde danstornooien in Zweden en Duitsland mooie ereplaatsen en zelfs de overwinning in TAF Deutschland Cup DiscoDance 2022.

Ook als kleinste ukkepuk van het “D-¨Pose” team pakte ze ook 11 overwinningen met daarbij een 1e en 2e plek bij het Vlaams en Belgisch kampioenschap.

De toekomst ziet er voor het nog niet eens 12 jarige talent uit Ravels in iedere geval erg rooskleurig uit. Het doel is om binnen 2 jaar mee te dingen naar het Europese en het Wereldkampioenschap.

Zweden

We blijven haar op de voet volgen. Momenteel is er even vakantie en tijd om de batterijen op te laden, maar eind augustus komt Lina terug in competitie in Zweden op de Disco Grand Prix waar ze zal aantreden in de hoogste categorie.

linavanseters dpose tuinlinavanseters dpose vlaglinavanseters dpose

linavanseters6

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren