Kubokai International budo

Het Molenslop in Weelde was de laatste dagen het toneel van het Internationale Kobukai Budo Seminar Belgium.

Het seminar dat elk jaar terugkeert naar Ravels neemt drie dagen in beslag en is een organisatie van de  Aikijujutsu-Kobukai Honbu Dojo Weelde van  “Sensei” Jan Janssens uit Ravels.

Internationaal gezelschap.

Volgende landen waren aanwezig op de Internationale stage Kobukai International Budo: Australië, Polen, Duitsland, Spanje, Italië, Nederland, Rusland, België. 

Op de stage Aikijujutsu zijn de lessen verdeeld door sensei Jan Janssens en de verschillende gastlesgevers uit Duitsland, Italië Spanje en België. Zo zijn er politie opvordertechnieken aangeleerd, maar ook zelfverdediging, weerbaarheidsvormen en zwaardtechnieken die collega Hugo Chaveau uit Antwerpen voor zijn rekening neemt.

Met een 40 tal deelnemers en een verbroederingsfeest in het Molenslop was onze stage weer geslaagd voor 2019!

Kubokai International budo3

Zelfverdedigingscursus gepland

In september wil Jan Janssens starten met een volledig nieuwe cursus zelfverdediging. Deze is meer gericht op het praktische gebruik van zelfverdedigingstechnieken en hoe je jezelf kan verweren in een gevaarlijke situatie in plaats van het bedrijven van de zuivere technische vaardigheden van het Aijijujutsu zelf. 

Deze weerbaarheidscursus start op 3 september in de gevechtsportruimte Molenslop en zal doorgaan van 19:30-20:30 uur. Deze lessen zijn toegankelijk voor alle leeftijden zowel vrouwen als mannen.

Kubokai International budo2

Sensei Jan Janssens

Sensei Jan JanssensJan Janssens woont in Ravels en hoewel het er zo op het eerste zicht niet naar uit ziet is hij een hoog geplaatst figuur in de wereld van het  "Aikijujutsu Yoseikan".

Jan Janssens sensei, (°1951, Ravels, België), is chief instructor Aikijujutsu - Kobukai bij de Vlaamse Ju-Jitsu Federatie en voor Yudansha Kobujutsu and Karatedoh Federation (Y.K.K.F) chief instructor world. Sensei is o.a. Kyoshi 8ste Dan Aikijujutsu / Aikido en 1ste Dan Katori Shinto Ryu Kobudo.

Janssens sensei volgde aikido seminaries onder Kisshomaru Ueshiba, Moriteru Ueshiba, Rinjiro Shirata, Yoshimitsi Yamada, Masatake Fujita, Minoru Kanetsuka, Seiichi Sugano, en Toshikazu Ichimura.

In 1971 werd hij tot shodan gepromoveerd in Aikikai Aikido door Hirokazu Kobayashi; Yoseikan Aikido beoefende Janssens sensei onder Mochizuki sensei, Aikibudo onder Floquet sensei. Hij promoveerde tot shodan in Katori Shinto Ryu onder Yoshio Sugino sensei.

In augustus 2001 heeft Jan Janssens de officiële toestemming gekregen van het huidige hoofd van de Yoseikan, Hiroo Mochizuki, om zijn systeem "Aikijujutsu Yoseikan" te noemen.

Vanaf 2014 is een naamsverandering doorgevoerd om een eigen identiteit te hebben in de Krijgskunst namelijk "Kobukai International Budo" deze naam verwijst naar de Honbu Kobukan Dojo van Sensei Jan Janssens.

1 filmcamera      Videoreportage Seminar 2019  |  © RAWEPO

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren