gloris vincent

De 1e Battle of the Kempen kreeg met een kamp om de Europese titel in de -70 kg klasse een begeesterend slot. [ KLIK OP DE FOTO VOOR HET GEVECHT ]

Voordien waren ook al 17 andere kampen afgewerkt met meerdere lokale talenten die afwisselend succes boekten maar waarvan sommigen ook teleurgesteld de ring moesten verlaten.... later in de week meer hierover.

 

Europees Titelgevecht met Vincent Gloris.

De rest van de affiche zullen we de komende dagen afwerken, met filmbeelden van alle kampen die de avond vulden, maar we moeten beginnen met jet gevecht waar iedereen voor naar het Molenslop was gekomen. Vincent Gloris van Weelde-Statie, zoon en jarenlang pupil van vader Rudy Gloris nam het op tegen een Franse kickbokser uit de Coté de Juif in Parijs, Lambert Bertrand.

Vincent traint tegenwoordig in de sportschool van Bulldogs onder de professionele begeleiding van oud wereldkampioene Daniella Somers.

Lambert Bertrand was een compacte brok spieren die niet van Parijs was gekomen naar dit Kempische boerengat om zich even te laten bijeen kloppen. Neen, hij ging resoluut voor de overwinning.

In het begin van de kamp leek hij ook de bovenhand te nemen en pakte met enkele spectaculaire   kicks uit die Vincent maar net kon opvangen, maar gaandeweg begon de motor van Vincent op gang te komen en wist hij ook de Fransman in het nauw te dringen. Toch raakte hij af en toe in de hoek gedrumd waaruit het moeilijk ontsnappen was met de geblokte Bertrand die bleef aandringen.

De supporters dreven Vincent echter tot het uiterste en hoewel zijn lichaam stilaan helemaal rood kleurde van de trappen van zijn opponent bleef hij toch lichtjes de meerdere in de spannende kamp over vijfmaal drie ronden.

Hij controleerde het gevecht zonder teveel risico te nemen en bleef de vijf ronden gestaag zijn tegenstander afmatten.  Af en toe explodeerde hij en kon een treffer plaatsen die de jury overtuigde van de klasse en uitzonderlijke kwaliteiten van onze lokale bokser.

Wanneer de laatste bel had geklonken was de spanning dan ook erg groot tot de punten waren geteld en de speaker of the ring de zege van Vincent Gloris aankondigde. 

 

filmpje kijken    “The Battle of the Kempen” in beeld gebracht door © RAWEPO

We waren met Rawepo met een groot deel van ons team ter plaatse om verslag uit te brengen van de gevechten, vooral onze lokale helden verdienen dit keer de volle aandacht. Later komen we nog uitgebreid terug op de andere kampen, vandaag krijgt Vincent Gloris, de Europese Titelhouder onze volledige aandacht met een ruime filmreportage van zijn kamp tegen Lambert Bertrand.....

 

gloris2

 

1rawepo camera    Fotoreportages “ Battle of the Kempen”  © RAWEPO 

 

 

Boks gala “BATTLE OF THE KEMPEN” DEEL 1

Boks gala “BATTLE OF THE KEMPEN” DEEL 2

 

gloris 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren