jasper depres

Enkele jaren geleden besteedden we al een keertje aandacht aan Team Xtreme, de Thaiboks club uit Ravels.
In 2014 behaalde Vincent Gloris de Benelux kampioenstitel en dit jaar gingen twee wedstrijdvechters proberen titels te pakken in Duitsland op het Europese K1 Thaiboks kampioenschap.

Europees kampioenschap in Duitsland.

teamxtreme logoTeamxtreme trok op  11/02/2017 met twee vechters ( Bart van Dun en Jasper Deprez )naar EK K1 Thaiboksen, richting Mulheim in Duitsland. De ervaring had hen al geleerd dat wanneer je in het buitenland gaat vechten, je in de eerste plaats ofwel overduidelijk moeten winnen of anders een  KO afdwingen.  Anders maak je dikwijls geen kans op buitenlandse grond wegens favoritisme. Ze waren dus vooraf gewaarschuwd.

Jasper Desprez

Jasper kwam eerst aan de beurt. Het was al snel duidelijk dat hij in een grote poule zat met heel wat vechters. Daardoor moest hij een extra ronde vechten om op gelijke hoogte te beginnen met de rest omwille van het oneven aantal vechters. Dat betekende natuurlijk dat Jasper al snel dieper in zijn krachtreserves moest putten dan de jongens uit de andere poule. Jasper was vandaag echter niet te stoppen en won al zijn partijen overduidelijk. Er was totaal geen discussie mogelijk, hij overklaste ze allemaal en won dan ook dik in de finale de  Gouden plak en werd zo Europees kampioen.

Bart Van Dun

Daarna, na heel de dag wachten was het eindelijk de beurt aan Bart van Dun. Hij trof al meteen een hele sterke tegenstander waartegen hij het onderspit moest delven volgens “de jury”,  wat niet geheel terecht was volgens mensen van Team Xtreme. Bart begon stevig en gefocust  aan zijn partij en het waren harde rondes. Het verdict was  match nul en dus er kwamen  verlengingen aan te pas.  In deze ronde nam hij duidelijk de bovenhand maar blijkbaar besliste de jury er anders over.  Tot  grote verbazing van de toeschouwers gaven ze de winst aan de tegenpartij. Dat neemt echter niet weg dat Bart een fantastische partij had gebokst. De tegenstander haalde uiteindelijk wel de finale.