aikido ravels

Afgelopen week hield de Ravelse Aikido-Aikijujutsu Kubokai Club haar internationaal zomer seminar in het Molenslop.

Sensei Jan Janssens had daarvoor internationale belangstelling gaande van Nederland tot Spanje maar ook uit Rusland, Litouwen en zelfs het verre Australië waren er deelnemers aanwezig.

 

Open seminar

IMG 6181IMG 6173Gisteren gingen we even een kijkje nemen op de laatste dag van dit seminar onder de bekwame leiding van Jan Janssens.

Jan Janssens sensei, geboren te Ravels in1951, is chief instructor Aikijujutsu - Kobukai bij de Vlaamse Ju-Jitsu Federatie en voor Yudansha Kobujutsu and Karatedoh Federation (Y.K.K.F) chief instructor world. Sensei is o.a. Kyoshi 8ste Dan Aikijujutsu / Aikido en 1ste Dan Katori Shinto Ryu Kobudo.

In augustus 2001 heeft Jan Janssens de officiële toestemming gekregen van het huidige hoofd van de Yoseikan, Hiroo Mochizuki, om zijn systeem "Aikijujutsu Yoseikan" te noemen.

Vanaf 2014 is een naamsverandering doorgevoerd om een eigen identiteit te hebben in de Krijgskunst namelijk "Kobukai International Budo" deze naam verwijst naar de Honbu Kobukan Dojo van Sensei Jan Janssens.

 

Demonstraties en lessen van sensei.

Tijdens het seminar konden de deelnemers profiteren van de ervaring en de bekwaamheid van twee vermaarde sensei, Jan Janssens – Kyoshi 8e Dan Aikijujutsu en Hugo Chauveau, 5e Dan Aikijujutsu.

 

IMG 6175IMG 6176Aikijujutsu is een dynamische krijgskunst.

Het systeem is gebaseerd op het geen-weerstand-bieden aan de kracht van de tegenstander.  De persoon die de techniek uitvoert, tracht controle te krijgen over de aanvaller door de aangeboden energie (de aanval) over te nemen en te gebruiken tegen de aanvaller zelf.  Opvallend zijn de circulaire bewegingen en de flexibele geest van de verdediger.  Het streven naar een technisch correcte en mentaal beheerste uitvoering, maakt een overmatig gebruik van kracht overbodig.

 

Aikijujutsu is in essentie een defensieve krijgskunst.

Het lichaam en de geest worden getraind om enkel te reageren wanneer het echt niet anders kan.  Hoewel men in onze school hoofdzakelijk ongewapend traint, wordt wapentraining niet verwaarloosd.  De wapens zijn de bokken (houten replica van een zwaard), de tanto (houten replica van een dolk), de tambo (wapenstok van ongeveer 30 cm), en de jo (houten staf van ongeveer 1,28m).

 

fotograaf    Fotoreportage seminar © RAWEPO

 

Korte filmimpressie seminar © RAWEPO

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren