IMG 6654
Twee jaar na het Belgisch Kampioenschap was hondenclub “de Trouwe Waker” klaar voor een nieuw project. 
Afgelopen zondag presenteerden ze de Grote Prijs der Provincies, een gerenommeerde wedstrijd waarin slechts een select gezelschap honden kan deelnemen. 
 

Puike organisatie van “de Trouwe Waker”

Nick Willemsen en zijn mensen hadden er weer alles aan gedaan om een tiptop organisatie te presenteren aan deze nationaal getinte wedstrijd.
Gelukkig was het weer redelijk tot goed te noemen, hoewel de wind na de middag wat kwam opzetten. Dit was echter niet van aard om van invloed te zijn op de wedstrijd.
 

Mitch valt net naast podium.

IMG 6603IMG 6634Slechts één lokale deelnemer kwam in de arena, Nick Willemsen. Nick moet zich wegens gezondheidsredenen laten vertegenwoordigen door een collega die met zijn viervoeter “Mitch” het hele parcours moet afleggen. De verwachtingen waren hoog gespannen en het zag er goed uit tot er enkele kleine foutjes inslopen. Hoe dit komt is onmogelijk te zeggen, voelt de hond ook dat het een thuiswedstrijd is of voelt hij dat het baasje zelf een beetje “stressy”  reageert? Wie zal het zeggen.
Deze kleine foutjes worden door de jury echter genadeloos afgestraft en zo kwam Nick op een totaal van  306 punten op en totaal van 400.  Hiermee kwam hij slechts 3 luttele puntjes tekort om het podium te halen wat echt jammer is. Het volledige parcours is echter zo uitgebreid dat het moeilijk te zeggen is waar het misliep. Als bijvoorbeeld de onderbroken aanval – slechts één van de vele opgelegde proeven -  een tikkeltje vroeger was afgefloten was er een grote kans dat de proef dan positief was beoordeeld. Dit scheelt maar eventjes 30 punten die nu niet werden binnen gehaald.
Het zou een hele opsteker geweest zijn voor de club die met deze wedstrijd alweer heel wat aan prestige won. Een vierde plaats is natuurlijk ook niet te versmaden, maar het is de eerste plaats na het podium. 
 

Veel respect voor goedwerkende club.

De uitgebreide afvaardiging vanuit het gemeentebestuur toonde al aan dat de club hoge ogen gooit in onze gemeente en ook het bezoek van de deputeerde van sport van de provincie Antwerpen  getuigde van veel respect voor het werk dat hier wordt verricht voor deze sport die niet de aandacht krijgt die ze verdient. Hoewel de opkomst toch heel geslaagd kan worden genoemd met 400 toeschouwers moeten we toch stellen dat de lokale belangstelling het wat liet afweten.
De RTV uitzending kan je terug vinden op onderstaande link :
 
 
 
 
 
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren