Gertje - kop

Onze judoka Gert Maes pakte afgelopen zondag zilver op het Belgisch kampioenschap voor senioren in Brugge. Daarmee bewijst hij nog maar eens dat hij stilaan naar zijn beste vorm toe groeit. Een week eerder werd hij ook al tweede op de European Cup in Zweden. Momenteel bereidt hij zich in Spanje voor op het Europees kampioenschap dat volgende week in Polen plaatsvindt.

Gert Maes_BK_2014Gert Maes trok naar Brugge zonder echte ambitie, maar wel met een provinciale en een Vlaamse titel op zak. In de eerste ronde stond hij oog in oog met Arnaud Van Snick, klinkt als en inderdaad ook de broer van de Waalse topjudoka Charline. De "kleine" van Ravels-Eel won met ippon, de hoogste score in het judo. De volgende kamp was er eentje tegen een andere Waal, namelijk Valentin Chardon. Ook hier wist Maes de partij te winnen al ging het wel een stuk minder gemakkelijk. De score was een yuko.

logojeugdkampioenschappenkleinEn zo stond Gert ook in de finale van zijn categorie (-60kg) op de tatami. Zijn tegenstander was de Waalse kampioen Adrien Quertinmont, geen onbekende voor onze judoka. Bij de juniores vochten de twee drie jaar op rij tegen elkaar op het BK, telkens wist Gert die partijen te winnen. Toch liep het deze keer anders. Hoewel de kamp om het goud vrij evenwichtig verliep, klemde de Waal Gert na een klein foutje in de houdgreep. De seconden tikten weg en zo werd er een ippon gescoord. Gert moest dus tevreden zijn met zilver. En hoewel hij niet speciaal naar dit kampioenschap had toegeleefd, was de teleurstelling er toch. Echte sporters verliezen nu eenmaal niet graag.

Gert Maes_BK_2014__BruggeEen week eerder werd Maes ook al tweede op de Europa Cup in Zweden. Ook toen moest hij in een "close-final" de duimen leggen tegen Qeurtinmont.

In het Scandinavische land won hij zijn 1e kamp in een typische Gert stijl tegen de Fin Otto Koponen, de nummer drie van zijn land. Gert vocht aanvallend en wanneer de afwachtende Fine twee bestraffingen kreeg en daardoor meer risico's ging nemen, scoorde onze dorpsgenoot een ippon. Ook de tweede wedstrijd tegen de Rus Nikolay was voor Gert, een daarna pakte hij ook overtuigend (ippon) de zege in de 1/2-finale tegen de Portugees Goncalo Mansinho. De finale in Zweden was een gesloten kamp. Zo eentje van ... diegene die scoort wint. Maar er komt geen score en Quertinmont wint met 2 shido's tegen 1. En discutabele zege, want... hoe definieer je passiviteit en/of valse aanvallen ?

Wedstrijdschema van_Gerts_BKIn ieder geval gaat het weer prima met onze Gert. Deze lopende week zit hij voor een doorgedreven trainingsstage in Malaga, samen met de Belgische judo-top (Heylen, Van Tichelt, Taeymans en co). Hier wil hij zijn vorm naar een hoger peil brengen om zich helemaal klaar te stomen voor het Europees Kampioenschap -23 jaar. Met zijn tweede plaats in Zweden veroverde hij hiervoor een startticket. Dat EK in het Poolse Wroclaw was al sinds zijn herstel afgelopen zomer een hoofddoel voor Gert. Daar wil hij echt top zijn.

Volgende week weten we meer, succes Gert !

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren