koersoprollen

Wie herinnert zich niet de heroïsche duels van 10, 20 en zelfs 40 jaar geleden wanneer het fietsen op rollen zijn hoogdagen beleefde.

We herinneren ons nog levendig de sigarettenrook en de walm van frietgeur die over de renners hing in zaal Sint Jan in Weelde, maar wat was het altijd spannend om de lokale krachtpatsers het te zien opnemen tegen de vedetten uit de omliggende dorpen. In een tijd dat smartphone, computer en tablet nog verre toekomstdromen waren, nog niet zelfs ….. toen was dit soort volksvermaak één van de weinige gelegenheden om de mensen in grote getale te laten genieten van sport op schlager niveau, ambiance en spanning verzekerd.

 

 
koers-op-rollenWe mogen echter niet geringschattend over de renners spreken die deelnamen aan dit soort wedstrijden, velen waren ware spierbundels die zich hadden gespecialiseerd in dit soort wedstrijden en er ook een flinke cent aan overhielden.

Lokale middenstanders, vrienden en kennissen waren altijd gul om in de beurs te tasten en premies uit te reiken aan de vedetten of de recreatieve rijders die ook eens een ritje wilden plegen op de stalen rossen op rollen.
Om deze glorie uit de Kempische wielersport nieuw leven in te blazen hebben KFC Poppel en supportersclub De Twee Van Poppel de handen in elkaar geslagen en organiseren opnieuw de meest nostalgische aller zaalsporten, Koers op rollen bij Mieke Pap!!

Vrijdag 13 en zaterdag 14 juni is het al zover, wie zich geroepen voelt moet snel zijn.

Er zal in drie verschillende disciplines worden gereden, Heren – Dames – Gemengd.

Inschrijven kan via  www.detweevanpoppel.com  of via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bij café Mieke Pap in Poppel.
Inschrijfgeld bedraagt  € 15.00/p.p.

Zondag zal er nog een sprintchallenge worden gehouden ter gelegenheid van de jaarmarkt van Poppel.
Om u allen al warm te maken geen we hier nog even het filmpje mee (slechte kwaliteit) van de wereldrecordpoging topsnelheid van Sven Berghmans in 2008.





Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren