The battle Gloris - Semerel
Afgelopen zaterdag 10 mei vond in sporthal Curticella in Koersel het MAXPAIN Thaiboxing en MMA A-gala plaats. Tijdens dit event stonden er een twintigtal gevechten in zowel de A als B categorie geprogrammeerd, tien daarvan met als inzet de Benelux-titel. Ook Weeldenaar Vincent Gloris ging voor de belt, met succes, want de klasbak van Team Xtreme werd onder luide toejuichingen verdiend tot kampioen uitgeroepen.


Vincent Gloris_Benelux_ChampfightVoor Team Xtreme, de "Weldse" club van Rudy Gloris, was het voornamelijk uitkijken naar de 6 en 12de kamp van de avond, deze van hun pupillen Sahin Oscan en Vincent Gloris.

Sahin stond in de ring voor zijn eerste gevecht in de B-klasse. De partij ging van start en al in de eerste minuut kreeg hij een loeiharde trap in zijn kruis. Na twee minuten herstel was hij nog niet bekomen, maar Sahin wou wel verder vechten. Had hij dit echter niet gedaan, dan zou hij de winst gekregen hebben wegens een zware overtreding van zijn tegenstander. Maar wie wil er nu winnen op deze manier, moet Sahin gedacht hebben. De partij werd verder gezet, maar een duidelijk nog niet volledig herstelde Sahin kreeg amper drie seconden later een knie op zijn kaak. Dat betekende meteen het einde van de partij.

Vincent Gloris_Benelux_Champfight_bisOp naar partij twaalf dan maar. Vincent Gloris zou het hierin opnemen tegen Ryan Semerel van team Golden Glory uit Nederland, een gevecht voor de Benelux titel in de klasse tot -72,5 kg. Gloris nam deze uitdaging eerder dit jaar aan na een mooie TKO (technisch knock-out) overwinning over Yassin Demir uit Genk.

Vincent Gloris_Benelux_Champfight_bis_2Ryan Semerel was een te duchten tegenstander, een ervaren rot in het vak met reeds A-klasse ervaring sinds 2008. Gloris daarentegen maakte pas in oktober 2013 zijn overstap naar het full pro circuit. Toch had hij vooraf geen schrik. Zijn voorbereidingen verliepen perfect en de immer gedreven "fighter" gaf voor de kamp al aan er veel zin in te hebben... een goed voorteken dus.

Het was half 10 toen Vincent onder groot applaus en luide aanmoedigingen van de zowat 60 meegereisde supporters naar de ring werd begeleid. De spanning in de zaal was te snijden, zijn tegenstander was een sterke jongen, wat zou het worden ?

Vincent Gloris_Benelux_titelkampDe eerste van vijf ronden werd in gang gezet en Vincent startte gecontroleerd. Hij keek goed en blokkeerde goed de acties van zijn tegenstander, tot hij in de laatste minuut op een harde rechterhoek liep. Vincent moest even op de knieen en kreeg 8 tellen. Hij was echter niet aangeslagen maar bleek wel zijn trommelvlies gescheurd te hebben met als gevolg dat zijn evenwicht niet meer was wat het moest zijn. Hij vocht de eerste ronde uit en kreeg in zijn hoek nieuwe instructies.

Al snel in de tweede ronde werd duidelijk dat Vincent nog steeds niet volledig in evenwicht was. De spanning in de zaal werd alleen maar groter en zijn supporters bleven Vincent luidkeels aanmoedigen. Niet veel later kreeg het talent van Team Xtreme een stevige linkerhoek op zijn andere oor, en zowaar scheurde ook dit trommelvlies. Vincent bleef wel recht, hoefde nu ook geen 8 tellen te nemen, maar verloor nu wel zijn gehoor. Al een geluk dat hij na deze actie wel terug in evenwicht stond.

Vincent Gloris_Benelux_ChampVincent heeft echter veel karakter en meteen in de derde ronde liet hij terug zien wat hij waard is. Hij knokte nu dominant naar voren, zijn tegenstander moest veel incasseren en Vincent bleef goed combineren met hoge en lage bokscombinaties. En deed zich een duidelijk kentering voor in de partij.

De vierde en vijfde ronde bleven identiek. Vincent was duidelijk baas in de wedstrijd, maar toch bleef het opletten voor de ervaren Ryan Semerel. Die bleef met enige regelmaat goed doorkomen met een snoeiharde lowkick en bleef de hele partij gevaarlijk. Toch kon hij niet voldoende zijn ding doen en werd hij steeds meer naar achter gedrukt. De supporters van Vincent roken bloed en gingen uit hun dak, een serieus staaltje van geluidsoverlast ! Ook verschillende neutrale toeschouwers in de zaal begonnen mee de naam van Vincent te scanderen.

Einde partij, na 5 rondes van 3 minuten was de winnaar duidelijk gekend. Hij kwam keihard terug nadat hij in de eerste ronde nog even op de knieen moest, maar mag zich nu met trots BENELUX-KAMPIOEN noemen : VINCENT GLORIS ! De fans waren uitzinnig en onder waanzinnig applaus verliet Vincent de ring als verdiende winnaar.

Vincent Gloris_Benelux_titelkamp_crewVincent bedankte achteraf zijn trainingspartners van Team Xtreme en The Bulldogs voor de vele trainingen, alsook zijn trainers Rudy Gloris, Karl Bruylants, Stefan Dierckx en Danny van de Velde. Verder had hij een dankwoord voor zijn sponsors PERFORMANCE Nutrition en FITSTAR Beerse voor het vertrouwen en de professionele ondersteuning.

Ook namens onze redactie een vette proficiat voor deze talentvolle kampioen ! Gefeliciteerd Vincent !


(Info en foto's aangeleverd door Team Xtreme)

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren