Vincent op_Fight_Night_Turnhout_2014-800Op zaterdag 15 maart werd in Turnhout één van de grootste vechtsportgala’s in België georganiseerd en Team – Xtreme uit Weelde was er present met 4 kampers. Eén van hen was Vincent Gloris uit Weelde-Statie die sinds oktober vorig jaar met succes uitkomt in de A-klasse.

Als eerste mocht Kristoff Willems aantreden in een nieuweling partij. Hij kreeg een sterke tegenstander voor zich van Rocky Gym – Maldegem. De wedstrijd startte direct pittig, beide heren beten fel van zich af. Kristoff wist in de laatste ronde zijn tegenstander nog goed onder druk te zetten en won zo zijn partij op punten.

De volgende vechter was Islam Ozdoyev. Hij vocht zijn eerste nieuweling partij en dan nog direct tegen een thuisvechtende jongen van Top Action. Islam combineerde rustig en domineerde zo de eerste twee rondes. In de tweede ronde wist hij zelfs zijn tegenstander 8 tellen te bezorgen. De laatste ronde raakten beide vechters vermoeid en wist de tegenstander iets meer punten te scoren. De partij eindigde onbeslist.

Sahin Fight_NightSahin Ozcan vocht een C partij op 15 maart, dus zonder helm of scheenbeschermers.
Zijn tegenstander was een lid van Rocky Gym – Maldegem en zijn crew wist dat hij het niet cadeau ging krijgen. Diens begin was dan ook sterk en hij wist voornamelijk impact te krijgen met zijn trapwerk. Sahin vocht echter slim en ging over op zijn bokscombinaties die mekaar snel opvolgden en doel troffen. Tot driemaal toe werd zijn tegenstander de hoek in gedrukt, met 3 x 8 tellen tot gevolg. Sahin wint deze partij dan ook verdiend met TKO !

Laatste vechter voor Team – Xtreme deze avond was lokaal talent Vincent Gloris.
Gloris traint al van jongs af aan onder begeleiding van zijn vader Rudy Gloris, maar wordt sinds kort ook begeleid door Karl Bruylants (specifieke padstraining) en Fitstar Sports Nutrition Beerse, en gesponsord door Performance.

Reeds sinds zijn jeugdjaren was Vincent succesvol in de vechtsport, zowel in karate, mma en thaiboksen. Vincent is een meervoudig kampioen in bovenstaande disciplines.
Op 16 jarige leeftijd werd zijn groei naar de top even onderbroken. Hij kreeg toen wellicht zijn zwaarste strijd ooit te verduren : kanker. Na operaties , chemo en revalidatie begon hij aan zijn carriere te bouwen bij de volwassenen. Met succes, want hij werd reeds Belgisch kampioen – 72 kg in de B klasse. En afgelopen oktober maakte hij met succes zijn debuut in de A klasse.

Zaterdag trof Gloris een andere meervoudig kampioen, Yasin Demir van Muay thai Genk. De partij werd afgesproken op 5 x 3min rondes, maar de dag voor de wedstrijd kwam het verzoek van de tegenpartij om 3 x 3min rondes te vechten. Gloris vertelde liever een volledige partij van 5 rondes te vechten, maar stemde toch in op het verzoek met de wetenschap dat hij er klaar voor was.

De bel ging en Yasin begon meteen aan te vallen. Vincent bleef echter rustig en keek goed. Hij bestudeerde zijn tegenstander om daarna al snel een versnelling hoger te schakelen. Vincent combineerde goed, maar ging niet overhaast te werk.
De 2de ronde werd er nog een versnelling hoger geschakeld. Yasin bleef goed meevechten maar moest al snel de eerste 8 tellen incasseren nadat Vincent hem vastzette in de hoek en bestookte met loeiharde stoten. Dan weerklonk de bel… op naar de beslissende ronde.

En daarin rook Vincent meteen de overwinning. Hij bleef op hoog tempo combineren en vocht naar voor. Yasin moest opnieuw 8 tellen incasseren na een zware stootcombinatie en werd uiteindelijk uitgeteld door de scheidsrechter. Zo won Vincent Gloris in Turnhout zijn 3de A partij op TKO.

Rudy van_Team_XtremeZijn volgende partij staat genoteerd voor 10 mei in Beringen. Hij zal hier vechten voor de Benelux-titel tegen een Nederlandse jongen. Veel succes Vincent !         

(info afkomstig van Team Xtreme) 









Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren