Gert Maes_aan_de_winnende_handHet was alweer even geleden dat we nog iets hoorden van Gert Maes. Onze beloftevolle judoka is intussen actief bij de seniors, een grote stap in de carriere van de jongeling uit Ravels-Eel. Maar ondanks de overstap naar de grote jongens en een herstelperiode na een operatie afgelopen zomer, werd Gert intussen toch weer mooi provinciaal en Vlaams kampioen in zijn klasse. Nu zaterdag moet hij aan de bak in het Belgisch kampioenschap.

Gert Maes had in augustus nog een ingreep aan de slijmbeurs van zijn linker elleboog. Daardoor verliep de start van het nieuwe seizoen begrijpelijk moeizaam. Maar ondanks zijn trainingsachterstand behaalde hij toch al enkele knappe resultaten in de categorie -60 kg. Begin deze maand,, op 6 oktober, werd hij in Schoten probleemloos provinciaal kampioen. Daar voegde hij een tiental dagen geleden ook de Vlaamse titel aan toe, want ook in Dendermonde was er geen houden aan onze judoka.

Ook afgelopen weekend kwam Gert in actie, meer bepaald bij de Europacup in Boras (zweden). Maar zoals hij zelf al verwachtte kon hij daar niet echt zijn stempel drukken, daarvoor is zijn vormpeil nog niet goed genoeg. Toch werd hij er mooi 7de op een totaal van 13 deelnemers in zijn categorie. Hij kreeg er ook slechts 1 tegenscore (yuko), maar verloor tweemaal op beslissing.

VK judo_Podium_-60Komende zaterdag 2 november wil Gert zijn niveau weer wat opkrikken tijdens het Belgisch kampioenschap dat in Herstal doorgaat. Hier wil hij wel goed scoren, al heeft hijzelf meer oog voor het Europees kampioenschap dat midden november in Samokov in Bulgarije plaatsvindt. Hiervan heeft Gert zijn hoofddoel gemaakt. Succes !

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren