WERKEN KRUISPUNT RAVELS

Het kruispunt van de Grote Baan (N12) en de Kerkstraat (N137) in Ravels krijgt een grondige make-over.

Het gemeentebestuur van Ravels zet zich in voor meer verkeersveiligheid, vooral voor fietsers en voetgangers. Dit besluit komt na een tragisch ongeval in juli vorig jaar, waarbij een vrouw om het leven kwam nadat ze werd aangereden door een vrachtwagen die uit de Kerkstraat kwam.

Ook minder zware ongevallen gebeuren regelmatig aan het kruispunt, vaak met vrachtwagens die zwakke weggebruikers niet op tijd opmerken.

Wat verandert er?

De herinrichting van het kruispunt beoogt een veiligere omgeving voor alle weggebruikers. Het dubbelrichtingsfietspad en de oversteekplaats worden verder van de rijbaan gelegd en het fietspad wordt aanzienlijk breder. Daarnaast wordt het hele kruispunt compacter gemaakt om de zichtbaarheid te verbeteren en de doorstroom te bevorderen.

Tijdlijn van de werken

  • Voorbereidende werken
    Van maandag 19 augustus tot en met dinsdag 27 augustus 2024
    De voorbereidende werken aan het kruispunt worden uitgevoerd door Ondernemingen Jansen. Deze fase omvat nutswerken in opdracht van Pidpa. Gedurende deze periode zal het kruispunt volledig afgesloten zijn. De Kerkstraat is dan niet toegankelijk vanaf de Grote Baan.
  • Verkeersmaatregelen
    • Een omleiding voor doorgaand verkeer tussen Ravels en Ravels-Eel loopt via Weelde (Klein Ravels - Turnhoutseweg - Moleneinde - Vooreel).
    • Verkeer op de Grote Baan (N12) wordt geregeld met verkeerslichten.
  • Impact op openbaar vervoer
    • De bushalte "Ravels Kerk" wordt tijdelijk niet bediend.
    • Buslijn Turnhout-Tilburg volgt een omleiding via Weteringstraat - Gilseinde - Molenzicht, waarbij in het voorste deel van de Weteringstraat eenrichtingsverkeer wordt ingevoerd.
    • Buslijn Tilburg-Turnhout volgt een omleiding via Stadstraat - Klein Ravels, waar ook eenrichtingsverkeer wordt ingevoerd.
    • De Lijn zal tijdelijke bushaltes voorzien om de hinder voor reizigers te beperken.

Vooruitblik op september 2024

De daadwerkelijke heraanleg van het kruispunt start eind september 2024, mits de planning wordt gehaald. Vergelijkbare verkeersmaatregelen zullen dan van kracht zijn. Verdere details volgen nog.

Contactinformatie Voor meer informatie kun je contact opnemen met de gemeentelijke technische diensten via 014 65 67 04 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie vind je ook op onze website: Voorbereidende werken Grote Baan.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren