JAAGPAD1 2

Begin dit jaar werden de werken aan de oevers van het kanaal Dessel-Schoten gestart.

Hiervoor werd een groot gedeelte van het jaagpad afgesloten voor het verkeer tussen de brug van  Ravels en de voetgangersbrug in Turnhout. Een omleiding werd ingelegd aan de overzijde van het kanaal.

Extra werken noodzakelijk wegens niet stabiele oever.

De Vlaamse Waterweg liet ons weten dat de werken langer zullen duren dan oorspronkelijk gepland omdat de aannemer problemen heeft met het inheien van de metalen damplanken. In eerste instantie werden deze ingeheid vanaf het dijklichaam. Echter vertoonde de dijk langsscheuren die de stabiliteit in het gevaar kunnen brengen. Vervolgens is uit veiligheidsoverweging beslist om de damplanken te laten inheien vanaf een koppelponton gelegen op het water.

De organisatie hiervan heeft wat extra tijd gevraagd (o.a. berekeningsnota’s, huur materieel, onderaannemer die de damplanken inbrengt, mobilisatie ponton….), zodat de werf onderbroken geweest is. Na de werkuren zal het ponton steeds verhaald worden uit de vaargeul zodat schepen veilig kunnen passeren.

Dit meerwerk leidt ertoe dat de werken pas eind december klaar zullen zijn. Tot die tijd blijft de omleiding langs de overzijde van kracht. Aan de Vlaamse Waterweg en de aannemer werd nogmaals gevraagd om de omleidingsroute aan de overzijde van het kanaal netjes in orde te brengen voor fietsers (wat bij aanvang van de werken ook werd gevraagd). Toch raden wij je aan om een andere fietsroute richting Turnhout te nemen, bijv. via het fietspad langs de N12 of het Heieinde in Oud-Turnhout.

We begrijpen dat de hinder vervelend is, maar het is noodzakelijk dat de werken veilig uitgevoerd kunnen worden. Wil je meer informatie mbt deze werken kan je contact opnemen met de Vlaamse Waterweg (https://www.vlaamsewaterweg.be/).

JAAGPAD2 2

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren