tilburgseweg lappendeken

"Bewoners vrezen zelfs voor beschadigingen van hun huizen."

Toen begin deze eeuw in Poppel het fluisterasfalt zijn intrede deed, konden de mensen die langs de drukke verkeersader Turnhout-Tilburgs woonden eindelijk rusten slapen….

Geen overleg met gemeente geweest door AWG.

Enige tijd terug eindigde die rust op één dag/nacht met de lappendeken reparatie van het verouderde en beschadigde wegdek.

Over een stuk van enkele honderden meters liggen er nu niet minder dan 7 kleine asfalt drempels van enkele centimeters die een hels lawaai maken als er zwaar verkeer over rijdt. En er rijdt nogal wat zwaar verkeer door de kern van de gemeente Poppel. 

Dat verkeer zorgt voor enorm veel gedonder door deze opeenvolging van reparaties over een korte afstand.

Dat komt dus ook ’s nachts niet ten goede van de zo noodzakelijke nachtrust. Volgens een enkele bewoner was deze lappendeken operatie ook niet echt noodzakelijk, de weg lag er nog in redelijk goede staat bij.

We gingen te rade bij de gemeente maar die kunnen niet anders dan vaststellen dat de N12  een gewestweg is waar de gemeente geen zeggenschap over draagt.

AWV is het agentschap wegen en verkeer die zelfs zonder medeweten van de gemeente onderhoudswerken (?) heeft uitgevoerd. De gemeentelijke dienst betreurt het ook dat deze reparaties zo slecht zijn uitgevoerd maar kunnen er niets aan veranderen.

Meldpuntwegen 

De enige manier om je ongenoegen te uiten is een klacht neerschrijven via meldpuntwegen.be 

Dat lijkt wel wat omslachtig om als burger op die manier je gelijk te moeten halen maar misschien dat er wanneer er voldoende klachten binnen komen, iemand wakker gaat worden en een kijkje komt nemen over de toestand. 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren