ecopassage turnhoutsebaan

Vanavond vrijdag 2 november vanaf 21.00 uur krijgt de faunapassage, die op de Turnhoutsebaan richting Goirle in aanbouw is echt vorm.

De betonnen liggers die de brug van het ecoduct vormen worden dan geplaatst. 

U bent uitgenodigd

Aannemer Ploegam en gemeente Goirle nodigen u uit om bij deze indrukwekkende gebeurtenis aanwezig te zijn. Het plaatsen van de liggers gebeurt vannacht tussen 21.00 en 05.00 uur, omdat er dan weinig verkeer op de Turnhoutsebaan is. Dat is veiliger én levert minder overlast op voor de weggebruiker.

ecopassage turnhoutsebaan4

Prefab betonnen liggers

De betonnen liggers, die vooraf in delen gemaakt zijn, vormen straks het brugdek van het ecoduct. In totaal komen er elf liggers met een lengte van ruim 27 meter over de weg te liggen. Deze prefab liggers wegen zo’n 35 ton per stuk en vormen de basis voor de oversteek van de dieren van oost naar west.

Verkeer

Om de liggers veilig te kunnen plaatsen, zal gebruik gemaakt worden van tijdelijke verkeersstops tijdens deze nacht. Hierdoor kan er vertraging op de route ontstaan. De eerste ligger wordt geplaatst op vrijdag 2 november om 21.00 uur. Op zaterdag 3 november om 5.00 uur zijn de werkzaamheden die vertraging opleveren afgerond.

ecopassage turnhoutsebaan2

Tribune

Voor wie benieuwd is naar het plaatsen van de betonnen liggers plaatst de aannemer een tribune aan de oostzijde van de Turnhoutsebaan. Geïnteresseerden kunnen hier op veilige afstand van de werkzaamheden het plaatsen van de liggers bijwonen. U kunt uw auto parkeren bij de Roovertsche Leij (Gorps Baantje 1), vanaf daar kunt u over het fietspad naar de passage lopen. Denk hierbij aan uw eigen veiligheid en zichtbaarheid. Draag bij voorkeur een reflecterend(e) hesje of jas. Bij de bouwplaats zelf is geen parkeergelegenheid.

ecopassage turnhoutsebaan3 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren