DSCN1006

Enkele dagen geleden bereikte ons de melding dat er in de Bosvenstraat veel sluipverkeer de verkeerssituatie onveilig maakte. 

Er was sprake van gevaarlijke toestanden, de bewoners hadden al enkele malen de gemeentelijke instanties hierover opmerkzaam gemaakt en de politie gewaarschuwd. De oplossingen zijn echter alles behalve voldoende.

 

DSCN1005

Werkzaamheden aan fietspad Bredaseweg boosdoener.

Sinds enkele weken dient het verkeer om te rijden via de Nieuwe Stationsstraat, vele bestuurders lappen deze regel echter aan hun laars en proberen via de Bosvenstraat een binnenweg te nemen, tot groot ongenoegen van de bewoners aldaar.

Deze woonwijk is een “Zone 50” zone en niet bedoeld voor doorgaand verkeer. In het begin van de straat hebben ze een bord gezet met doodlopende weg, maar de tientallen automobilisten (zelfs Duitsers, Fransen, Luxemburgers) en zelfs vrachtwagens negeren dit bord omdat ze uit het verleden of via hun GPS toestel weten dat ze toch door de straat kunnen en zo de Nieuwe Stationsstraat kunnen inrijden wat soms leid tot halsbrekende toeren en overdreven snelheid, vooral s’morgens en s’avonds tijdens de spitsuren.

 

DSCN1004

Zelfs zwaar verkeer neemt de shortcut.

Ook vrachtwagens rijden doodleuk via de woonwijk met spelende kinderen, geen veilige situaties dus.

Hopelijk zal deze situaties zichzelf oplossen wanneer de werken zijn voltooid. Volgende week wordt een deel afgewerkt, na het bouwverlof echter worden de problemen zo mogelijk nog groter als het kruispunt helemaal wordt opgebroken. Dan zal de Nieuwe Stationsstraat helemaal worden afgesloten.

Bij navraag op de gemeente zou de politie al enkele malen ter plaatse zijn geweest, ze konden op dat moment niets anders vaststellen dat de borden geplaatst waren en dat er op dat moment geen spectaculaire toename van verkeer  was. 

We gingen een kijkje nemen en zagen dat het niet goed was….. vele personenwagens en zelfs vrachtwagens nemen het niet zo nauw met het begrip woonwijk en volgen de aangegeven omleiding niet. Dat hebben we zelf kunnen vaststellen.

DSCN1007

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren