kruispunt front
Zoals maandagavond in de gemeenteraad al was aangekondigd is vandaag het kruispunt aan Weelde-Statie  geopend voor het verkeer na de grondige vernieuwing.
Deze aanpassing die er vervroegd kwam na tussenkomst van de gemeente Ravels draagt hopelijk bij tot de veiligheid van de zwakke weggebruikers die veelvuldig van het kruispunt gebruik maken.
 

Ernstige vertraging door slecht weer.

kruispunt-vanuit-merksplasstatie -breed-fietspadToen op 17 mei begonnen werd aan de werken werd voorop gesteld dat de werken zouden worden opgeleverd voor het bouwverlof ….. Dat was echter buiten de weergoden gerekend die daar een stokje voor hebben gestoken van zo’n 2 kleine maanden. 
 
Carine van Gorp, pleitbezorger voor de Weelde-Statie heeft echter de werken goed in de gaten gehouden en was er als de kippen bij om elk oponthoud aan te klagen als projectleider ad interim voor de Statie . We wilden haar daarom vanmiddag symbolisch het werklint laten doorknippen om het kruispunt voor geopend te verklaren maar ze was in geen velden of wegen te bekennen.
statie buizen
 

Pijnpuntjes?

fietspad1statie camionZo op het eerste zicht lijkt het voor fietsers wel een verbetering, hoewel de doorgang langs de dikke bomen richting Turnhout toch wel erg smal wordt als er een zware truck op hetzelfde moment passeert. Toch is er wel extra aandacht voor de zwakke weggebruikers zoals duidelijk blijkt uit de bijgaande foto’s.
Truckchauffeurs die dagelijks de oefening moeten maken zullen wel flinke manoeuvres moeten uithalen om heelhuids het kruispunt over te steken of af te draaien zonder aan de infrastructuur te raken. Dit euvel zagen we ook al aan het kruispunt in Den Eel naar Arendonk of zelfs om af te draaien op het Geeneinde naar de Koningsstraat. Camions krijgen het hoe langer hoe moeilijker op onze gemeentelijke wegen om veilig kruispunten over te steken.
 

Opnieuw verbodsplaten voor zwaar vrachtverkeer in Nieuwe Stationsstraat. 

statie pompVerder is het nu hoogtijd om erop toe te zien dat de Nieuwe Stationsstraat voor het zware vrachtverkeer  opnieuw verboden terrein is. De politie zal hierop moeten controleren want deze optie is nu voor truckchauffeurs veel makkelijker geworden dan voordien.
 
kruispunt WS1

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren