Rawepo 20160701 0002

Gisteren rolde de aannemer de toplaag van het eerste deel van het kruispunt aan Weelde-Statie.
Zoals we al eerder melden hebben de zware regenval van de laatste weken niet bijgedragen aan een vlotte afwikkeling van de werkzaamheden en wordt rekening gehouden met een flinke vertraging.
 

Slecht weer is spelbreker.

Rawepo 20160701_0001Rawepo 20160701_0003Ondanks het slechte weer van de laatste weken hebben de arbeiders gisteren voor de middag de laatste hand gelegd aan het eerste stuk nieuwe asfalt richting Turnhout.
Er was de laatste tijd kritiek door menige buurtbewoner van de Statie dat er zelden arbeiders aan het werk waren en dat er slechts sporadisch hier en daar iets van activiteit te zien was van enkele uitgeregende arbeiders.
Gelukkig  werd er gisteren wel doorgewerkt om de nieuwe laag asfalt tijdig klaar te krijgen.
 

Snelheidscontroles.

Rawepo 20160701_0004Omdat de vrije doorgang naar Weelde is versperd vanaf het kruispunt, wordt al het verkeer - met inbegrip van het zware vrachtvervoer - nu al weken omgeleid via de Nieuwe Stationsstraat en dat zorgt voor wrevel bij de bewoners. 
Door de snelheidsremmers is er door het vele afremmen en terug optrekken van het vrachtvervoer toch wel geluidsoverlast voor de omwonenden die ze niet gewend zijn. Ook het parkeren op de Nieuwe Stationsstraat, op zich normaal geen druk bereden weg, is nu soms wel erg verwarrend voor vele chauffeurs die zelden deze route nemen.
 
Enkele lokale brave zielen hebben ook al een snelheidsbekeuring in hun bus gekregen want de politie doet nu ook hier controles. Jammer, maar in je eigen straat zou je toch minstens de verkeersregels moeten respecteren. 
We veronderstellen dat de afwerking van het kruispunt dan ook niet voor einde augustus een feit zal zijn. 
 
 
foto's: © Andreas Vermeeren / RAWEPO.BE 
Rawepo 20160701 0005

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren