IMG 4101

De weerberichten waren mooi, 24° waren in het vooruitzicht gesteld.
Het bleef bij een druilerige vrijdagnamiddag om het fietspad Ravels Eel richting Arendonk in te huldigen.
 
 

Ravelse en Arendonks fietsers fietsen elkaar tegemoet voor feestelijke inhuldiging.

IMG 4091IMG 4099Om 13.20 vertrokken een mooie kleurrijke groep van minstens 300 fietsers aan de gemeentezaal van Ravels Eel richting Arendonk om het nieuwe fietspad plechtig in te huldigen. Op hetzelfde moment was Arendonk al vertrokken vanuit hun startplaats, zij hadden immers meer afstand af te leggen. Arendonk was ruim in de meerderheid met meer dan 600 sportieve jongeren uit de verschillende scholen, aangevuld met mensen uit het verenigingsleven die net als de fietsers uit Ravels, Weelde en Poppel erg blij zijn met het nieuwe fietspad. De bedoeling was op ongeveer halfweg, bij de afslag naar Talander, plechtig het driekleurig openingslint door te laten knippen door de twee burgemeesters van Ravels en Arendonk.
Wanneer de Ravelse delegatie, met de notabelen op kop, de laatste bocht hadden gerond vooraleer de afslag naar Talander in zicht kwam, zagen ze reeds dat de tegemoetkomende karavaan uit Arendonk zich terug op gang trok om samen de ontmoetingsplaats gelijktijdig te bereiken. 
Het knippen van de linten was nog maar een korte formaliteit die snel werd afgewikkeld zodat de volledige karavaan zich voor de korte receptie naar Talander kon begeven.  
 

Veel scholieren en senioren op de inhuldigingsrit.

IMG 4102IMG 4092Het had heel wat voeten in de aarde, de aanleg van het fietspad, maar nu is het leed geleden en zal het ook vlug vergeten zijn. Het fietspad is nu een veilige verbinding voor de zwakke weggebruikers, scholieren en fietsrecreanten die nog vele jaren zullen kunnen profiteren van dit vrijliggende fietspad.
Er was ook een verrassend grote delegatie van de scholen uit Arendonk en Ravels, vooral St Clara was jarenlang vragende partij voor de aanleg van het fietspad om haar leerlingen op een veilige manier naar school te kunnen laten fietsen. Ook de Ravels scholen waren goed vertegenwoordigd en ook de mensen van OKRA vonden het belangrijk om in grote getale aanwezig te kunnen zijn bij deze feestelijke opening.
 

 fotograaf    Korte fotoreportage van de inhuldigingsrit.

 

IMG 4105

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren