enkelrichtingsverkeerDe werken aan het “Ei van Weelde” in het centrum rondom de St Michielskerk van Weelde beginnen in hun laatste fase te komen.

Het was voor de bewoners wel even schrikken wanneer ze bij het begin van de werken alle bomen zagen verdwijnen, maar we hebben ons laten vertellen dat deze bomen allemaal ernstig ziek waren en gedoemd om stilaan weg te rotten.

 

Kraaien op zoek naar nieuwe slaapplaats.


De kraaien die al jaren voor overlast zorgden zijn moeten verkassen, velen hangen in de omgeving nog verweesd rond op de daken van de huizen nu hun slaapplaatsen met de grond zijn gelijk gemaakt.

07-20151110 7 10-20151110 10Er zijn ook al wel wat vragen gerezen over wat er met het oorspronkelijke plan is gebeurd dat is getoond tijdens de voorlichtingsvergaderingen in het prille begin. Velen zijn de mening toegedaan dat er nu plots veel meer van de ruimte omheen de kerk is verhard.

Eén kant van de kerk heeft zelfs bijna een dubbel rijbaanvak breedte gekregen wat vele automobilisten hopelijk niet zal aanmoedigen om te snel te gaan rijden. Dat kan hier in deze omgeving toch zeker niet de bedoeling zijn.
Volgens de verantwoordelijke schepen is er echter nauwelijks afgeweken van de oorspronkelijke planning, enkel voor een brandkraan is er een kleine uitzondering gemaakt.

 

Energiezuinige LED verlichting


01-20151110 1 02-20151110 2Enkele weken geleden zijn ook de energie besparende LED verlichtingspalen geplaatst zodat u de omgeving van onderstaande foto’s nog nauwelijks kan herkennen.

 

Werken klaar met Kerstmis


De werken moeten tegen Kerstmis klaar zijn, men is al zover gevorderd met het hele project dat vanaf begin december de aanplantingen kunnen beginnen.

 

Gewijzigde verkeerssituatie


Belangrijk voor iedereen die weleens in de buurt komt is de verandering aan de verkeerssituatie die zal wijzigen naar eenrichtingsverkeer met uitzondering van de fietsers.

Vanaf 4 januari 2016 kan u niet meer via het H Hartplein de Dreef inrijden, dit is enkel nog mogelijk vanaf de andere kant.
Ook mag u enkel nog de Hof Ten Bergestraat inrijden vanaf de parking aan de kerk St Michiel. Het is dus niet meer mogelijk om via de Singelstraat of de Lange Wijkstraat vanuit de Deenakkers deze richting te nemen.

 

foto's : © André Vermeeren/RAWEPO

dreef

 

04-20151110 405-20151110 503-20151110 3

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren