patrickvdbVanaf dinsdag 2 april zal aannemer DFM starten met diverse rioleringswerken in Ravels.
In een eerste fase zal gestart worden in de Beekseweg / Zandkuilstraat. Er zal daar een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd worden en het wegdek van de Beekseweg zal eveneens mee vernieuwd worden. Bedoeling is om deze werken te beëindigen voor het bouwverlof.
Na het bouwverlof zal er gestart worden met de riolering in het Laar. Ook hier wordt een gescheiden stelsel aangelegd met een volledige vernieuwing van het wegdek, het ondergronds brengen van de elektriciteitsleidingen en het aanpassen van het kruispunt aan Okay. Zo zal ook hier de verkeersveiligheid een stuk verhogen. Een bewonersvergadering volgt hier nog.

Verder zal en nog een stukje riolering komen aan Grote Baan, Geeneinde en De Meerkens. Deze werken zijn kleiner in omvang en zullen ingepast worden naargelang de vordering van de werken.
Patrick Van den Borne, schepen van openbare werken: "Door een milieubewust beleid te voeren kunnen we hier het afvalwater uit het grachtenstelsel halen en naar het zuiveringsstation sturen, wat een meerwaarde zal betekenen voor de Ossevenloop die dit nu te verwerken kreeg. Tegelijkertijd maken we van de gelegenheid gebruik om het kruispunt te herinrichten zodat dit ook de veiligheid ten goede komt." Burgemeester Walter Luyten beaamt dat Ravels ver onder het gemiddelde zit van de saneringsbijdrage in Vlaanderen. Door een correct gebruik van deze bijdrage kunnen de nodige inspanningen gedaan worden om toch voldoende rioleringsprojecten uit te voeren.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren