Binnenkort zwaaien de deuren open voor het derde seizoen "Restaurant Misverstand" in de badstad Oostende, dit keer zelfs met iemand uit onze eigen gemeente... Els
Dieter Coppens neemt opnieuw acht mensen met jongdementie onder de arm voor een onvergetelijke ervaring: Geert, Lieve, Annick, Fons, Els, Anne, Gie en Jan.
Ze zullen deze keer niet alleen samenwerken in het restaurant, ze gaan tijdens hun werkweek ook echt samenleven. Dieter en de medewerkers verblijven hiervoor op een unieke en idyllische locatie in de nabijheid van het restaurant. Hier kunnen ze samen ontspannen en genieten van een vakantiesfeer. Ze delen hun ervaringen, spreken samen over hun verdriet maar er is ook veel humor, onderling begrip en vriendschap.
Els Van Roey uit Ravels (Weelde)
Voor ze ziek werd, werkte Els Van Roey (50) als geriatrisch verpleegkundige in het Algemeen Ziekenhuis in Turnhout. Els is de jongste van de groep bij Restaurant Misverstand. Ze kreeg de diagnose ziekte van Alzheimer op haar 49ste en dat was een heel harde klap. Ze werkte toen als geriatrisch verpleegkundige en deed de job met hart en ziel. Na een zware periode is ze klaar om het leven weer volledig te omarmen en ten volle te genieten, samen met haar man en haar dochter. Els noemt zichzelf een echte foodie en houdt van lekker eten. Ze kan zelf ook erg goed koken en volgde een bakkersopleiding.
De man van Els, Luc Van den Borne (50) is leerkracht in het volwassenenonderwijs (HIK). Els en Luc zijn al 24 jaar samen en hebben één dochter van 18, Anouk.
Els kreeg de diagnose jongdementie in april 2022. Ze was toen pas 49 jaar. Eerst werd gedacht aan een burn-out. Vreemd was dat niet na 3 non-stop covid pieken. De volgende diagnose die werd geopperd was autisme en de meest bizarre oplossing volgens nog een andere opinie was een scheiding zegt Luc: ‘Het CAW zei dat we uit elkaar moesten gaan, gelukkig hebben we volgehouden’, vertelt Luc. ‘Maar we zijn nog steeds in therapie om die moeilijke jaren een plaats te geven.’
Eerste aflevering
De medewerkers ontmoeten elkaar bij de 1e aflevering in de cabins waar ze ook zullen verblijven tijdens hun werkweken in Oostende. Ze leren elkaar kennen en genieten van de rustige sfeer.
Dieter neemt hen mee naar de locatie aan zee waar ze Restaurant misverstand zullen openen. Hier kunnen ze voor één keer zelf de benen onder tafel schuiven en proeven van het menu, dat gebaseerd is op hun lievelingsgerechten. Ze krijgen ook een mini-opleiding horeca waarna ze zelf voor een keuken- of zaalfunctie kiezen.
Restaurant misverstand: vanaf 14 maart elke donderdag om 20.35 uur op VRT 1 en VRT MAX.
bron & foto's: VRT.be